Friday, January 27, 2023
spot_img
HomeGLOBUSKadirov: Rusi bježe? Ne, to je taktika

Kadirov: Rusi bježe? Ne, to je taktika

- Reklama -


Čečenski vođa Ramzan Kadirov, jedan od najžešćih saveznika ruskog predsjednika Vladimira Putina, oglasio se vezano za rusko povlačenje do kojeg je došlo uslijed ukrajinske protuofenzive.

Podsjetimo, Ukrajinci tvrde da su njihove snage oslobodile blizu 6.000 kvadratnih kilometara teritorija koji je bio pod ruskom okupacijom. Kadirov je na Telegramu ustvrdio da se Rusija ne povlači, nego “provodi suptilnu vojnu taktiku i strategiju”.

“Mi se ne povlačimo nigdje i nikamo”

“Umirit ću najagresivnije i najskeptičnije komentatore. U tijeku specijalne vojne operacije mi se ne povlačimo nigdje i nikamo. To su sve zapadne provokacije. Nemojte da vas prevare. Postoje koncepti kao što su taktika i strategija”, napisao je Kadirov. Kazao je kako si ruska vojska ne može dopustiti da nediskriminatorno puca po svima, kako bi “zadovoljila manične želje neznalica s kauča”, prenosi Index.

- Reklama -

“Rusija u ovoj specijalnoj operaciji pokušava umanjiti ljudske žrtve. Ali banderovski nacisti si mogu dopustiti da pucaju na svoje ljude. To je razlika u taktici. Naši generali, koji su završili vojne akademije, dobro su upućeni u zamršenost vojnih poslova i dopuštaju neprijatelju da čini samo ono što je nama u korist.

Kako biste uništili neprijateljske jedinice, morate koristiti razne trikove – rastegnuti njegovu snagu, povući ga natrag, prikliještiti ih, prisiliti da uđu u polje ili ga namamiti u zamku. A vodstvo vojske savršeno kombinira sve te metode”, naveo je Kadirov.

“Danas smo u ratu s cijelim NATO-om”

Čečenski vođa je istaknuo da svatko može pomoći, bilo da je to tako da pomogne volonterima ili da postane volonter. Kazao je da bi, da je do njega, on proglasio ratno stanje i koristio svako oružje jer “smo danas u ratu s cijelim NATO-om”. Posebno je naglasio kako on to ne kaže kao osoba koja je na čelu Čečenije, nego kao “građanin, patriot i volonter koji pomaže našim momcima”.

“Zato, prijatelji, nemojmo mahati sabljom na kauču, nego pronađimo prave riječi podrške za naše borce i pomolimo se za njih da se svi vrate živi i zdravi, s pobjedom”, zaključio je Kadirov.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular