Monday, December 5, 2022
HomeVIJESTIKajganić: Dva tužioca rade na predmetu kupovine Dodikove vile u Beogradu

Kajganić: Dva tužioca rade na predmetu kupovine Dodikove vile u Beogradu

- Reklama -


Vršilac dužnosti glavnog tužioca Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić izjavio je danas da na predmetu pranja novca u vezi sa kupovinom vile sadašnjeg člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Beogradu rade dva tužioca.

Kajganić je ovo rekao u Domu naroda Parlamenta BiH, koji je danas raspravljao o radu Tužilaštva BiH za prošlu godinu, nakon što je delegat Mladen Bosić (SDS) tokom diskusije o radu pozvao Kajganića “da ne drže više u ladici predmet o pranju novca o kupovini Dodikove vile u Beogradu iz 2015. godine”.

“Zatvorite taj predmet, kažite nema dokaza, samo završite taj slučaj. To baca mrlju na pravosuđe”, kazao je Bosić.

- Reklama -

Kajganić je pozvao Bosića da podnese pismeni zahtjev te da će na osnovu toga biti upoznat dokle se stiglo u vezi s tim predmetom i kada se očekuje završetak istrage.

“Kada je u pitanju predmet pranja novca iz 2015. godine u vezi sa kupovinom Dodikove vile u Beogradu, na njemu rade dva tužioca. Dodik je dva puta saslušan i ja u javnosti sada ne mogu iznositi detalje u vezi s tim”, kazao je glavni tužilac BiH.

On je dodao da postoje i poteškoće u radu tužilaca na tom predmetu.

Kajganić je odgovarao i na pitanja delegata koja se odnose na predmete i istrage nakon što je pravosuđe BiH dobilo kriptovane Sky i Anom aplikacije od Europola i FBI, a koje su pokazale umiješanost određenih ljudi iz policijskih i pravosudnih struktura u organizovani kriminal i trgovinu narkoticima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: