Wednesday, October 4, 2023
spot_img
HomeSPORTKako je Pele pjevao čuvenu jugoslovensku pjesmu, pa su mu krišom sipali...

Kako je Pele pjevao čuvenu jugoslovensku pjesmu, pa su mu krišom sipali rakiju

- Reklama -


Za Pelea se pričalo da je dobričina i da voli da se šali na sopstveni račun, a bio je i te kako dobro upoznat i sa balkanskim običajima i pjesmama.

Jadranko Topić, bivši fudbaler mostarskog Veleža, otkrio je neke priče iz perioda dok je zajedno sa Brazilcem igrao u New York Cosmosu.

„Pele je zaludio mase, na svakoj utakmici bilo je 45.000 navijača. Cosmos, a i ja s njim, bio je začetnik nogometnog buma u SAD-u koji traje i danas. Jednom smo stajali u mraku u tunelu. A on je, aludirajući na boju svoje kože, ispailo: ‘Pa gdje je Pele? Ne vidim ga u mraku!’“, rekao je Topić za „Večernji list“ tokom 2016. godine.

- Reklama -

Zatim se prisjetio i jednog čuvenog fudbalera niškog Radničkog.

„U klubu je igrao i Vito Dimitrijević iz Surdulice, bivši igrač niškog Radničkog. Imao je glas da je to bila divota. Ja bih mu držao melodiju, a on bi pjevao kao slavuj. I tako smo jednom u klupskom autobusu nas dvojica počeli da pjevušimo ‘Skalinadu’. Ubrzo nam se priključio i Pele, rukama je počeo da lupa po staklu u ritmu našeg pjevušenja. A ubrzo je i cijela ekipa počela da pjevuši u ritmu. Od tog trenutka ‘Skalinada’ je postala himna Cosmosa. Pjevala se u svlačionici, autobusu, ali i puštala s razglasa na stadionu. Pele ju je na kraju znao napamet, pjevušio je ‘Tu se penje, tu se pada, to je sudba, to je nada, skalinada’”.

Pele nikada nije pio i pušio, a i dalje se prepričava kada su mu krišom sipali rakiju.

„Jednom sam mu, varajući ga da je koktel, ulio ove naše rakije, a on je skoro poludio! Njemu druženje s narodom nije bilo problem. Nije bio umišljen kao neke današnje zvijezde, nego je ostajao skroman i jednostavan. A to, vjerujte, nije bilo lako jer je bio popularan kao da je mesija ili, u najmanju ruku, papa“, ispričao je Topić za „Dnevno„.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular