Sunday, December 10, 2023
spot_img
HomeITKako očistiti bežične slušalice, a da ih ne uništite?

Kako očistiti bežične slušalice, a da ih ne uništite?

- Reklama -


Ne možete zamisliti dan bez slušanja muzike? Slušate audioknjige radije nego da ih čitate? Bežične slušalice vaš su omiljeni odabir, no i njih treba ponekad očistiti.

Bežične slušalice u vašem uhu provedu popriličan broj sati, što znači da na sebe skupe i svu prljavštinu iz uha. Zbog nakupljanja voska iz uha u bežičnim slušalicama ni zvuk više neće biti kristalno čist i jasan, stoga ih morate i redovito održavati čistima.

Ipak, za razliku od ostalih varijanti slušalica, bežične su posebno osjetljive, stoga ih morate dobro paziti da ih ne bi uništili prilikom čišćenja. No, osim slušalica morate očistiti i kutijicu u koju ih spremate, piše tportal.

- Reklama -

Odmah da kažemo, da očistite svoje bežične slušalice ne trebate nikakve posebne tekućine, sve što vam treba vjerojatno već imate kod kuće:

– krpa koja ne ostavlja dlačice

– pamučni štapići za uši

– suha četkica s mekim vlaknima, poput čiste, meke četkice za zube

– alkoholne ili antiseptičke maramice

Kako očistiti bežične slušalice:

– prebrišite slušalice sa čistom i suhom krpom.

– sa štapićem za uši obrišite mrežice mikrofona i zvučnika

– ako ima prašine ili ušnog voska koje je zapelo u mrežicu, uzmite čistu četkicu i lagano iščetkajte sve. Koliko god vas to mamilo, izbjegavajte oštre predmete za čišćenje slušalica.

– bilo kakve naslage poput one koje ostavlja krema za sunčanje ili losion za tijelo, možete prebrisati maramicama.

Kako očistiti kutijicu za slušalice:

– počnite sa brisanjem kutijice čistom krpom, a ukoliko je vanjska površina jako prljava, možete prebrisati lagano s krpom umočenom u 70-postotni alkohol, no pazite kako vam tekućina ne bi ušla u dio gdje se slušalice pune.

– korištenjem meke četkice za zube obrišite svu prljavštinu i prašinu s konektora. Nemojte ni slučajno posegnuti za čačkalicom ili nekim drugim oštrim predmetom za lakše čišćenje, jer oni mogu oštetiti metalne kotakte. Pokušajte radije čistim pamučnim štapićem.

– kako bi vaše slušalice uvijek bile čiste, nakon svakog korištenja ih prebrišite čistom, suhom krpom, kako bi se spriječilo nakupljanje prljavštine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular