Tuesday, September 26, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEKako se Borko Stefanović našao na novogodišnjem koncertu u Beču

Kako se Borko Stefanović našao na novogodišnjem koncertu u Beču

- Reklama -


Tradicionalnom koncertu Bečke filharmonije prisustvovale su, kao i svake godine, ličnosti iz Srbije. Međutim, u Zlatnoj dvorani Muzikferajna primijećeni su zajedno Olivera Kovačević, odgovorna urednica zabavnog programa RTS-a i narodni poslanik i potpredsjednik SSP-a Borko Stefanović.

Pomenuta scena izazvala je buru u javnosti, uz postavljanje pitanja kako su dobili ulaznice za ovu svečanost, i da li je novinarka zloupotrebila službeni položaj. S tim u vezi, urednica zabavnog programa RTS-a objasnila je za Danas da joj je EBU poslao pozivnicu na njeno ime, u šta je bila uključena i pratnja.

„RTS ima višegodišnju saradnju sa EBU-om, a Zabavni program godišnje prenosi više koncerata klasične muzike iz evropskih prijestonica, učestvuje na dvije Pjesme Evrovizije i slično. EBU je za ovogodišnji novogodišnji koncert u Beču poslao pozivnicu meni, na moje ime plus pratilac“, pojasnila je Kovačević.

- Reklama -

Kako ističe, generalni direktor nije želio da ide, iako mu je ta opcija bila ponuđena više godina.

„Urednica muzičke redakcije je dobila poziv prije 2-3 godine. Dakle RTS nema dvije karte godišnje za ovaj koncert, već isključivo stiže pozivnica na ime urednika ili nekog od menadžmenta. Prije toga EBU traži zvaničnu biografiju i opis posla ukoliko RTS pošalje zahtjev za nekog posebnog“, predočila je urednica zabavnog programa.

Opširnije čitajte na sajtu Danasa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular