Tuesday, March 21, 2023
spot_img
HomeOSTALI SPORTOVIKapitenica Radišković: Jako smo ponosne, dat ćemo sve od sebe ne EP-u

Kapitenica Radišković: Jako smo ponosne, dat ćemo sve od sebe ne EP-u

- Reklama -


Ženska odbojkaška reprezentacija plasirala se na Evropsko prvenstvo. Kapitenka Ženske odbojkaške reprezentacije Anđelka Radišković kazala je za N1 kako je osjećaj izvanredan jer su uspjele po drugi put u historiji da se plasiraju na EP.

“Ostvarile smo svoj cilj. Ne mogu reći da nismo očekivali da bismo mogle završite prve u grupi, ali imale smo i malo sreće jer je ekipa Švicarske dobila Grčku i sreća je bila na našoj strani”, kazala je Radišković u Novom danu.

Istakla je kako se od njih to očekivalo jer su prošle godine pokazale kako se od njih može mnogo očekivati. Navijači su im, dodaje, mnogo pomogli.

- Reklama -

“Imamo jako mladu i ambicioznu ekipu. Djevojke stvarno hoće da rade. Jako sam ponosna i ono što nas pokreće je atmosfera i raspoloženje. Toga nam ne manjka. Zahvaljujem se publici koja je sve vrijeme uz nas. Naši ljudi su bili u Švicarskoj i bodrili nas. Naši navijači su u jednom momentu nadglasali navijače Švicarske”, kazala je Radišković.

Ističe kako su navijači jako bitan faktor pogotovo ako nije domaći teren.

Kada su u pitanju uslovi u kojima radi Odbojkaška reprezentacija, kazala je kako je malo bolja. Istakla je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo koje im je pružilo podršku. Izrazila je nadu kako će se i drugi uključiti.

“Mi ne igramo za pare već iz ljubavi prema ovome što radimo. Na EP-u ćemo dati sve od sebe i mislim da će ove godine bh. ekipa da blista”, poručila je.

Navela je i to kako joj je drago što žene u bh. sportu dokazuju da mogu jako puno jer su podcijenjene.

“Sada smo 17  u svijetu. Jako smo ponosne i dat ćemo sve od sebe da bude sve bolje i bolje”, kazala je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular