Wednesday, February 8, 2023
spot_img
HomeGLOBUSKFC pozvao Njemce da obilježe godišnjicu "Kristalne noći" uz piletinu sa sirom

KFC pozvao Njemce da obilježe godišnjicu “Kristalne noći” uz piletinu sa sirom

- Reklama -


Lanac brze hrane KFC izvinio se nakon slanja promotivne poruke mušterijama u Njemačkoj u kojoj ih poziva da obilježe godišnjicu “Kristalne noći” uz piletinu sa sirom, javlja BBC.

„Kristalna noć“ bila je pogrom Jevreja koji su nacisti u Nemačkoj izvršili 1938. godine, i smatra se početkom Holokausta. Tokom „Kristalne noći“ ubijeno je više od 90 Jevreja, uništene su ili oštećene hiljade domova, sinagoga i radnji, a oko 30.000 Jevreja je uhapšeno i zatvoreno u koncentracionim logorima.

Poruka KFC-a je naišla na osude javnosti, a kompanija je okrivila „grešku u sistemu“, piše BBC.

- Reklama -

Korisnicima aplikacije KFC u Nemačkoj u sredu je stigla poruka: „Danas je godišnjica Kristalne noći! Počastite se mekanim sirom na hrskavoj piletini“.

Kako javlja nemački list Bild, oko sat vremena kasnije poslata je poruka izvinjenja.

„Veoma nam je žao i odmah ćemo proveriti naše interne procese kako se ovo nikad ne bi ponovilo. Molimo vaše izvinjenje na ovoj grešci“, stajalo je u poruci, prema pisanju medija.

Nemačka obeležava godišnjicu „Kristalne noći“ 9. novembra brojnim komemorativnim događajima koji govore o nacističkom ubistvu više od šest miliona Jevreja u Holokaustu.

“Kako možete toliko pogrešiti u vezi Kristalne noći, KFC Nemačka. Treba da se stidite”, objavila je na Twitteru Dalia Grinfeld, zvaničnica jevrejske NVO Liga protiv klevete.

U pisanoj izjavi za časopis Newsweek, njemački KFC je za poruku okrivio bota.

Objasnili su da je “automatizovana puš notifikacija” povezana sa “kalendarom sa danima koji se obilježavaju na nacionalnom nivou”.

Ovaj lanac je saopštio da se iskreno izvinjava na “neplaniranoj, neosetljivoj i neprihvatljivoj poruci”. KFC kaže da su suspentovali komunikaciju preko aplikacije dok traje njihovo ispitivanje.

“Razumjemo i poštujemo težinu i istoriju ovog datuma i ostajemo posvećeni pravičnosti i uključenosti za sve“, navodi se u saopštenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular