Friday, January 27, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEKFOR: Na oprezu smo i pratimo situaciju

KFOR: Na oprezu smo i pratimo situaciju

- Reklama -


Komandant KFOR-a je u bliskom kontaktu sa svim vlastima, KFOR ostaje na oprezu i nije došlo do promjene u njegovom stavu, saopštili su iz ove misije NATO-a za Kossev na pitanje da prokomentarišu bezbjednosnu situaciju, te da li je došlo do i preduzimanja dodatnih mjera nakon najnovijih dešavanja na sjeveru Kosova.

Politički i institucionalni predstavnici Srba, uključujući policiju i pravosuđe, odlučili su ove nedelje da napuste sve kosovske institucije na sjeveru, piše Kossev.

Ovu odluku pratile su optužbe Prištine da pokušava da „destabilizuje Kosovo“, i sa druge strane, navodi Beograda da su Srbi sa sjevera bili prisiljeni na takav potez zbog odluka kosovske vlade koje su, kako navode, uperene protiv njih.

- Reklama -

Međunarodni predstavnici, kao i predstavnici NATO-a i KFOR-a, sa druge, strane pozivali su i jedne i druge da se okrenu dijalogu i da se uzdrže od jednostranih poteza.

Misija KFOR-a u odgovoru za Kossev je poručila da je u bliskom kontaktu sa svim predstavnicima vlasti, ali i da su na oprezu.

„Pripadnici KFOR-a prate situaciju na terenu i nastavljaju da sprovode svoj mandat u skladu sa Rezolucijom Savjeta bezbjednosti UN 1244 iz 1999. godine kako bi garantovali sigurnost i bezbjedno okruženje i slobodu kretanja za sve ljude na Kosovu“, naveli su.

Ujedno poručuju da je od suštinskog značaja da se strane okrenu dijalogu a zarad bezbjednosti na Kosovu i stabilnosti u regionu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad 

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular