Wednesday, October 4, 2023
spot_img
HomeOSTALI SPORTOVIKhabib Nurmagomedov u potpunosti napušta borilačke sportove?

Khabib Nurmagomedov u potpunosti napušta borilačke sportove?

- Reklama -


Daleko prerano završio je po mišljenju mnogih svoju karijeru Khabib Nurmagomedov. Posljednju borbu odradio je prije 32. rođendana te je sport napustio s omjerom 29-0.

Posvetio se tada svojoj organizaciji Eagle FC, ali i Eagle MMA timu, u kojem ima veliki broj sjajnih boraca.

S organizacijom je napravio dobar posao, dovevši ih na američko tržište, no još bolje mu ide posao trenera. Islama Makhacheva doveo je do titule UFC prvaka lake kategorije, odnosno do trona koji je on sam osvojio, a svog bratića Usmana Nurmagomedova do Bellatorovog pojasa iste kategorije. Osim toga je još nekoliko boraca uspio podići i približiti vrhu raznih organizacija.

No, čini se da je sad sve spreman napustiti. Upućene osobe iz Dagestana javljaju kako Khabib prodaje Eagle FC te da će također napustiti tim, sve s razlogom da se u potpunosti posveti svojoj porodici.

Ništa nije službeno potvrđeno, kao što nije poznato niti što bi ga moglo navesti na tako naglu odluku u tom smjeru. S druge strane, njegova posljednja objava na Instagramu također vodi u tom smjeru.

“Ova godina se pokazala itekako aktivnom, ali i uspješnom. Brinite se za sebe braćo. Nadam se da je moja odluka najbolje što sam mogao napraviti, šaljem vam svima veliki zagrljaj. Hvala vam, svi vi ste veliki razlog mog uspjeha u sportu”, napisao je Khabib.

Što se tiče razloga ovakve odluke, to se ne moramo nadati da ćemo saznati. Khabib je do sada više nego uspješno uspio svoju porodicu i sve vezano uz nju držati dalje od ikakvog dodira s javnosti i tako će sigurno ostati.

Khabib se oženio još 2013. godine sa svojom suprugom Patamat, a u braku je dobio troje djece. Kćer rođenu 2015. godine te sinove rođene 2017. i 2019.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular