Sunday, December 10, 2023
spot_img
HomeVIRALNOKo je baka Aleksandra koja je otvorila Milioner i postala potpuna carica

Ko je baka Aleksandra koja je otvorila Milioner i postala potpuna carica

- Reklama -


Beograđanka Aleksandra Ličina (70) osvojila je zavidnu svotu novca u kvizu Milioner koji se od 19. septembra emituje na TV NOVA S. Ujedno je osvojila i publiku svojim smirenim stavom.

„Nisam imala tremu. I nisam uopšte konstatovala kamere. A i nisam došla u kviz sa bilo kakvom ambicijom da se predstavim kao pametna, nisam bila opterećena time da moram da uspem, htela sam da mi bude prijatno i tu sam došla da se zabavim“, kaže Aleksandra i dodaje da nije očekivala toliku pažnju, te da sada nakon učešća u kvizu ne može da skuva ručak od poziva rodbine, piše Nova.rs.

A bilo joj je vrlo važno da njih ne obruka. Osvojila je 640.000 dinara.

- Reklama -

Kako se Aleksandra pripremila za Milionera

Aleksandra, koja je penzionerka, strudirala je psihologiju i radila u spoljnoj trgovini, u turizmu. Za Zadovoljnu otkriva svoj tajni recept pripreme za vruću stolicu.

„To je celoživotno iskustvo. Ne možete za kviz nikako da se odjednom pripremite, sem ako nije usko specijalizovan. Ono što ste pokupili u životu, pokupili ste. Ja nemam utisak da sam pokazala neko znanje, ali mislim da je u moje vreme gimnazija bila izvanredna, stvarno je davala obrazovane ljude. U nekim ozbiljnijim pitanjima bi to gimnazijsko znanje značilo mnogo. I ne kažu tek tako da u kvizovima može da se unovči znanje iz škole koje neretko u životu ne služi mnogo. Verujem i da je jako važna elementarna obaveštenost koju u životu steknete, tu je konstantno praćenje dnevne štampe. To je sad sve isplivalo.“

Aleksandra kaže da su za nju navijali svi iz porodice i od prijatelja.

„Oni znaju da sam ja avanturista. Jako mi je bilo drago kad su neki prijatelji rekli da su se oraspoložili i nasmejali dok su me gledali u Milioneru. I to nešto znači – kad nekom popravite raspoloženje. Ali generalno pozitivne reakcije ljudi me zbunjuju“, priznaje Aleksandra, koja inače voli da provodi vrijeme sa svojim psom.

„Ja puno hodam, to mi mnogo znači. I maštam puno. A kada mi nešto smeta, ja to pokušavam da ispravim, u granicama mojih mogućnosti, bilo da se bunim zbog nečega što ne valja u komšiluku, bilo da je u pitanju neobrazovanje i nepoznavanje sopstvene istorije i kulture. Žao mi je i što svojevremeno nije zaživela moja ideja sa pamtilom za knjige, onim što danas zovu bukmarkerom. Obradila sam oko 150 naših značajnih ličnosti, pesnike, lekare, o kojima bi bile informacije na tim obeleživačima i oni bi se besplatno delili u hotelima, u domovima zdravlja…. Ali procedura da ostvarim tu moju želju je vrlo komplikovana zbog dozvola i autorskih prava. Ipak, verujem da ljudima mora da se ugura znanje u glavu.“

Milioner joj nije prvi kviz

Aleksandra kaže i da joj smeta što se danas bonton nerijetko ne poštuje.

„Nekada je važilo elementarno pravilo da se na radno mesto ne ide u garderobi bez rukava ili na bretele. A sada su mnoge polugole, i na javnom mestu.“

Inače, Aleksandra je prije desetak godina učestvovala u još jednom kvizu znanja.

Otkriva zbog čega se tada prijavila.

„Moj bratanac je hteo da ide u Legolend, ali nikako nismo imali novca za to i onda sam se zato prijavila. Malo je falilo da odustanem jer sam pred učešće videla koliko znaju drugi takmičari, ali ljude pojede trema. Krenu na takmičenje sa ambicijom da moraju nešto da urade, a ne da se zabave i mislim da je to velika greška“, zaključuje Aleksandra.

Podsjetimo, najpopularniji kviz na svijetu ponovo se vratio na male ekrane. Ivan Zeljković u kvizu „Želite li da postanete milioner“ takmičare vodi kroz 15 pitanja do sume od 5.000.000 dinara, a kviz će se emitovati na TV NOVA S od ponedjeljka do četvrtka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular