Monday, December 5, 2022
HomeKOLUMNEKo je Crnogorac uhapšen u RH: Za Vujovićem tragale Srbija, Holandija i...

Ko je Crnogorac uhapšen u RH: Za Vujovićem tragale Srbija, Holandija i Slovenija

- Reklama -


Državljanin Crne Gore Ivan Vujović (35) uhapšen je u Hrvatskoj po potjernici NCB Interpol Beograd. Kako je saopšteno iz Uprave policije, I.V., koji je uhapšen u Zagrebu, je potraživan zbog pokušaja ubistva.

Kako su mediji ranije pisali Vujović je osumnjičen da je u Beogradu krajem jula 2016. godine, u tamošnjem “Đura baru”, ranio Beograđanina Darka Bulatovića.

“Za ovim licem je NCB Interpol Beograd raspisao međunarodnu potjernicu radi njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo pokušaj ubistva iz Krivičnog zakonika Republike Srbije. I.V. je bio predmet istrage ciljanog traganja u okviru ENFAST mreže, gdje su pored Crne Gore, Republike Srbije i Republike Hrvatske bile uključene Republika Slovenija i Holandija i njihovi timovi za ciljano traganje, a u okviru koje je razmijenjen veliki broj operativnih informacija o mogućim lokacijama skrivanja i lažnim identitetima kojima se ovo lice koristilo”, navodi se u saopštenju Uprave policije, prenosi Vijesti.

- Reklama -

Dodaje se da je prilikom hapšenja kod I.V. pronađeno više lažnih isprava različitih država i različitih identiteta od kojih i falsifikovana dokumenta Crne Gore u kojima je bila umetnuta fotografija traženog lica.

Podsjetimo, Vujović je osumnjičen da je koristio lažni identitet prilikom dogovora o medicinskom zahvatu. Mediji navode kako je htio promijeniti izgled. Ranije je osuđen i odležao kaznu za ubistvo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: