Thursday, February 9, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEKo je Kovač: Viđen u zagrljaju sa Vulinom, žrtvovali Eleza da bi...

Ko je Kovač: Viđen u zagrljaju sa Vulinom, žrtvovali Eleza da bi ga sačuvali

- Reklama -


Vladimir Kovačević Kovač, poznat kao navijač FK Rad, ali i kao osoba čije ime se nerijetko nalazi u stupcima crne hronike, ponovo je dospio u žižu pažnje javnosti, nakon što ga je okrivljeni-saradnik Srđan Lalić pomenuo na suđenju ozloglašenom klanu Belivuk-Miljković. Lalić je izjavio da je Kovač bio “pod kontrolom Marka Miljkovića”, vođe kriminalne grupe kojoj se sudi za sedam ubistava, a o njemu se govorilo i prije izvjesnog vremena kada je u medijima osvanula njegova fotografija s tadašnjim ministrom policije Srbije Aleksandrom Vulinom.

Kovačević je uhapšen krajem prošle godine, zbog sumnje da je podstrekivao tri osobe, protiv kojih su podnijete krivične prijave, da izazovu požar na automobilu „rendž rover“ u Ulici Augusta Cesarca, u junu te godine. Odranije ima dosije i nije prvi put da se nađe na stupcima crne hronike.

Nakon hapšenja zbog pomenutog događaja, njemu je određeno zadržavanje do 48 časova, a nakon toga je trebalo da ode na izdržavanje zatvorske kazne zbog ranije počinjenog krivičnog djela.

- Reklama -

U pitanju je događaj kada je policija u kladionici kod njega pronašla pištolj „škorpion“, piše Nova.rs.

Prema informacijama do kojih je došao naš portal, upravo zbog nedozvoljenog nošenja oružja Kovačević trenutno izdržava zatvorsku kaznu.

Kovač se nesumnjivo „proslavio“ u domaćoj javnosti nakon što je objavljena fotografija na kojoj je sa bivšim ministrom policije Aleksandrom Vulinom.

Ova fotografija izazvala je veliku buru u javnosti, pogotovo među opozicijom, s obzirom da je Kovač u tom trenutku uveliko bio osuđivan za krivična dela.

Tadašnji ministar Vulin je za sliku prokomentarisao kako nije znao ko je zapravo to, kao i da se slikao sa svojim fanovima. Ipak, ubrzo se pojavio još jedan video-snimak na kome je Kovačević.

Naime, pojavio se snimak sa kamere za video-nadzor iz jednog beogradskog lokala gdje se Kovač pozdravlja i sa bivšim ministrom vojske Nebojšom Stefanovićem.

Kovač već duže vrijeme nije aktivan navijač, ali njegovo ime se uvijek vezivalo za FK Rad.

Režiranje pucnjava

Upravo zbog toga, pominjanje njegovog imena na suđenju klanu Belivuk izazvalo je iznenađenje. Njega je pomenuo Srđan Lalić.

Lalić je pričao o tome kako su lažirali neke pucnjave, kako bi „nametnuli“ da suparnički klan – škaljarski, sprovodi nasilje na ulicama Beograda i kako bi se pažnja policije preusmjerila na protivnike. U jednoj od lažnih pucnjava, kako navodi Lalić, učestvovao je upravo Kovač.

„U popodnevnim časovima je Marko Budimir izrežirao tu lažnu pucnjavu na njega. Sličan događaj je bio kada je Vladimir Kovačević iscenirao pucnjavu na Voždovcu, što je takođe urađeno po nalogu Miljkovića, on je bio pod njegovom kontrolom. Kako bi se dokazalo da škaljarski klan pokazuje nasilje na ulici, kako bi se pažnja policije preusmjerila na njih“, ispričao je okrivljeni-saradnik Srđan Lalić.

U medijima nije bilo mnogo reči o ovoj pucnjavi, osim da se navodno dogodila na Banjici, a da je bio u pitanju maskirani napadač, koga Kovačević nije mogao da prepozna.

Kovač posljednji kontakt potencijalne žrtve klana

Ovo nije prvi put da se Kovačevo ime povezuje sa klanom Velje Nevolje.

Majka ubijenog mladića Aleksandra Halabrina, više puta je povezivala Kovača sa smrću njenog sina.

Ime Aleksandra Halabrina, čije je telo pronađeno 2020. godine u selu kod Sopota, se odmah nakon hapšenja klana Belivuk našlo na spisku „potencijalnih žrtava“. Nakon više od dve godine od ubistva, u toku je i dalje predistražni postupak, a Halabrin zvanično nije žrtva pomenutog klana.

Prema riječima majke stradalog mladića, posljednji kontakt njenog sina je upravo Kovač.

„Dva puta su sa njim pričali, tako su mi rekli. On kaže da ne želi da priča o mom sinu“, kaže je majka ubijenog Aleksandra.

Mara Halabrin je ranije istakla za naš portal šta joj je sin jednom rekao o pomenutom Kovaču.

„Kad državi neko smeta, oni angažuju Kovača da ga ubije“, ispričala je ona u ranijem razgovoru.

Srbija „žrtvovala“ Eleza da bi spasili Kovača

Prema informacijama koje je Nova.rs objavila prošle godine, osuđivani kriminalac Darko Elez je optužio državnog tužioca Bosne i Hercegovine Dubravka Čamparu da je sa Aleksandrom Vulinom dogovorio njegovo izručenje BiH, kako bi “spasio” od krivičnog progona Vladimira Kovačevića Kovača.

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular