Thursday, February 9, 2023
spot_img
HomePOČETNAKoliko imate kilograma? Dokazano je da to određuje vašu želju za seksom

Koliko imate kilograma? Dokazano je da to određuje vašu želju za seksom

- Reklama -


Kad je u pitanju seks, nema samo društvo utjecaj na pretile osobe. Novo istraživanje sugerira da određena fizička stanja koja idu uz pretilost također utječu na seksualni nagon, dodatno prigušujući želje onih koji imaju prekomjernu tjelesnu težinu.

Koliko pretilost ometa libido?

Prema nedavnoj studiji koju su proveli znanstvenici sa Sveučilišta Duke, do 30 posto pretilih osoba koje traže pomoć u kontroli težine ističu i probleme sa seksualnim nagonom, željom ili performansom, piše Živim.hr.

- Reklama -

Najnovija istraživanja pokazuju da se ti problemi mogu povezati s fizičkim stanjima koja postoje zbog pretilosti. Visoki kolesterol i inzulinska rezistencija mogu utjecati i na seksualne performanse, što zauzvrat utječe na želju, posebice kod muškaraca, objašnjavaju stručnjaci.

Isto tako, što više tjelesne masti imate, više su razine prirodnog hormona SHBG (globulin koji veže spolne hormone). Taj hormon na sebe veže testosteron. Liječnici teoretiziraju da što je više testosterona vezano za SHBG, to je manje dostupno za poticanje seksualne želje.

Što učiniti?

Međutim, možete unijeti neke promjene u svoje tijelo, i način na koji razmišljate o svom tijelu, kako biste poboljšali svoj libido.

Stručnjaci ističu da gubitak nekoliko kilograma može osloboditi puno testosterona i tako potaknuti vaš ljubavni život.

Isto tako, male promjene u prehrani, kao što je konzumacija više voća i povrće, može smanjiti razinu šećera i kolesterola u krvi, a takve promjene direktno utječu na seksualnu želju.

Također, vježbe koje se fokusiraju na cirkulaciju u području genitalija mogu napraviti velike promjene, posebno kod žena.

Kako započeti?

Započnite identificiranjem fizičkih i psihičkih prepreka koje bi vam mogle stajati na putu do ispunjenog seksualnog života.

Stručnjaci ističu da je jedna od najvećih prepreka uživanja u seksu loša slika o vlastitom tijelu. Upozoravaju da nemogućnost prihvaćanja vlastite težine i veličine može spriječiti seksualnu želju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular