Thursday, March 30, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEKomšić: Iz Milanovićevog i Dodikovog fašizma očigledna mržnja prema muslimanima

Komšić: Iz Milanovićevog i Dodikovog fašizma očigledna mržnja prema muslimanima

- Reklama -


“Suština odnosa Milanovića i Dodika, uključujući i njihovo tajno i polutajno sastajanje, kao i njihovo negiranje genocida u Srebrenici, svodi se na rečenicu koji je danas izgovorio Dodik, a reko je da postojanje BiH ignoriše da u današnjem svijetu hrišćanska i muslimanska populacija nigdje ne mogu živjeti harmonično, kao i to da Bosna i Hercegovina potvrđuje tu činjenicu da muslimanska i hrišćanska zajednica ne mogu da žive zajedno. Iz te rečenice je provalio je sav neofašizam i neonacizam sa kojim se obračunavamo već godinama”, rekao je Željko Komšić, član  Predsjedništva BiH.

Druga bitna karakteristika međusobne ljubavi Dodika i Milanovića, dodaje, je očigledna mržnja prema islamu i islamskom svijetu.

“Oni muslimane jednostavno doživljavaju kao ljude drugog reda. Međutim, Bosna i Hercegovina i njeni ljudi su ispratili mnoge fašiste u istoriji. Bosna i Hercegovina stoji i danas gdje je uvijek bila sa svim svojim narodima i religijama, i jedino je izvjesno da će tako ostati i u budućnosti“, prokomentarisao je Komšić.

- Reklama -

Podsjetimo, iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića su za N1 prokomentarisali navode da je on na radnom ručku predsjednika zemalja Zapadnog Balkana u procesu Brdo-Brijuni negirao genocid u Srebrenici.

Za N1, iz Milanovićevog Ureda kratko su kazali.

“Laž. Laži ne komentarišemo”, naveli su za N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular