Thursday, December 8, 2022
HomeVIJESTIKomšić na Manjači pratio vježbu OS BiH, siguran je u uspjeh

Komšić na Manjači pratio vježbu OS BiH, siguran je u uspjeh

- Reklama -


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić prisustvovao je vojnoj vježbi pod nazivom „Kombinirani napor 22“ pripadnika Bataljonske grupe lake pješadije Oružanih snaga BiH koja je održana danas na vojnom poligonu „Manjača“.

Komšić je kazao da je riječ o značajnoj aktivnosti Oružanih snaga BiH i Ministarstva odbrane BiH, te o ocjenjivanju borbene grupe lake pješadije snage bataljona, čime naše Oružane snage treba da potvrde da su potpuno interoperabilne sa tom veličinom jedinice za saradnju i učešće u misijama sa zemljama NATO saveza, po NATO standardima.

Istakao je značaj prisustva diplomatskog kora ovoj vježbi koji je svojim prisustvom potvrdio koliko je sve što se zbiva na Manjači danas bitno.

- Reklama -

“Vojnicima, podoficirima i oficirima koji izvode ovu vježbu, kao i onima koji su ovo sve organizovali, želim uspjeh. Poprilično sam siguran da će ishod biti pozitivan, znajući kako naši vojnici rade i djeluju. Naše Oružane snage pokazuju da su sposobne da izvedu i velike stvari u otežanim okolnostima”, poručio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić pri današnjem susretu sa pripradnicima Oružanih snaga BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: