Thursday, March 30, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEKomšić u Crnoj Gori: Očekujemo u decembru kandidatski status

Komšić u Crnoj Gori: Očekujemo u decembru kandidatski status

- Reklama -


Član Predsjedništva BiH željko Komšić učestvuje na Balkanskom integracionom forumu, koji organizuje Evropski pokret u Crnoj Gori.

Komšić je na forumu kazao kako očekuju da Bosna i Hercegovina u decembru dobije status kandidata u pregovorima s Evropskom unijom.

Rekao je da u BiH s pravom očekuju kandidatski status

- Reklama -

“Ali isto tako znamo da to predstavlja dodarni teret za buduće vlasti u BiH. Više nećete moći izbjegavati ono što traži EU… Odluka koja će biti donešena biće geopolitička, jer ima duboke veze s onim što se dešava na istoku Evrope. Moramo tu priliku ugrabiti. Kandidatski status biće spektakularna odluka, ali većina neće imati hraborsti da saopšti narodu u BiH šta to znači. Moraćemo mnogo teških stvari da uradimo, da odustanemo od političkih ciljeva koji dominiraju 30 godina, a oni su dominantno ratni ciljevi”, naveo je Komšić.

Komšić je ocijenio da evroatlantski put donosi mir, sigurnost i prosperitet BiH. “To je za BiH egzistencijalni put”, podvukao je.

Član Predsjedništva BiH rekao je da ta država s Crnom Gorom nema problema, ali da “ostala dva susjeda ne mogu, a da ne zavire nos u naše dvorište svaka dva dana”.

Komšić je, između ostalog, rekao i da su nacionalizam i korupcija neraskidivo vezani, “jer iz nacionalizma proizilazi korupcija”.

“Ali suština problema nije u tome. Protiv korupcije se bori sistem… Ovi nacionalistički projekti na Balkanu su zvijer koja čeka u grmlju. Čeka da vidi lovcima leđa i da opet krene. Projekti koji su ostavi takvo zlo i razaranje na Balkanu nisu umrli. Nemojte da mislite da se s njima možete nagoditi. Oni će čekati da realizuju svoju priliku”, dodao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular