Saturday, January 28, 2023
spot_img
HomeVIJESTIKonaković: Spremni smo se odreći pozicija da ih ustupimo DF-u

Konaković: Spremni smo se odreći pozicija da ih ustupimo DF-u

- Reklama -


Na press konferenciji Trojke gdje su potpisivali koalicioni ugovor sa Socijaldemokratama BiH iz Tuzle, medijima se obratio predsjednik NiP-a Elmedin Konaković koji se osvrnuo i na Demokratsku frontu Željka Komšića, rekavši da su im vrata za moguću koaliciju otvorena.

Nikad nisam rekao da ne želim Demokratsku frontu u bilo kakvoj koaliciji, ali ih jesam izazivao da bi dokazao da oni to neće“, kaže Konaković referirajući se na njihovo koaliranje sa SDA.

“Danas, evo, potvrđujem, volio bih da budu tu, da bude što šira bosanskohercegovačka koalicija. Ako to znači odricanje pozicija NiP-a, mi im, evo, dajemo te pozicije, da taj blok bude stabilan, da ljudi osjete pomak kao u Sarajevu. Vrata su otvorena i za druge stranke i za pojedince koji su se tamo pokajali, ali samo nema ucjena. Takav je razgovor bio i sa HDZ, nema ucjena, otvoreni smo, tako će biti i sa Dodikom”, kazao je Konaković.

“Bez nas je nemoguće donositi odluke u federalnom i državnom Domu naroda”

- Reklama -

Podsjetimo, Konaković je kazao danas da je koalicija jaka i snažna i da u federalnom i državnom Domu naroda bez njihovih ruku ne može proći niti jedan prijedlog bilo kojeg kluba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular