Thursday, February 9, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEKosovska policija izdala upozorenje za vozače sa srpskim tablicama

Kosovska policija izdala upozorenje za vozače sa srpskim tablicama

- Reklama -


Portal Kossev objavio je dokument Kosovske policije u kojem se navodi koji će biti koraci u postupanju prema onima koji ne preregstruju svoja vozila sa srpskih na kosovske tablice. U dokumentu je nevedeno uputstvo da se za ulazak i kretanje na teritoriji Kosova treba javiti u Centar za Registraciju Vozila i snabdjeti se tablicama RKS najdalje do 21. aprila 2023. godine.

„Na osnovu Odluke Vlade Republike Kosova od 21.11.2022 godine za vlasnike vozila sa registarskim tablicama PR, KM, PZ, GL, UR, PE, DA ili DJA izriče se kazna prema važećim zakonima na snazi. Posle 21.04.2023. godine ova vozila ne mogu da se registruju na tablicama RKS, ulaze ili da se kreću na i preko teritorije Republike Kosova“ – ovako glasi napomena na srpskom ‘ukora’ za vozače automobila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu koja će se izdavati od sutra, naveo je portal.

Dodali su da „opomena sadrži nepravilan srpski jezik, koji se ogleda u nepravilnom korišćenju vlastitih imenica, upotrebi pogrešnih slova u riječi, korišćenju pogrešnih padeža i pogrešnoj upotrebi prijedloga“.

- Reklama -

Obrazac je dvojezičan – na albanskom i srpskom, pod nazivom „Ukor“, a izdavač je Direkcija regionalne policije.

Kossev je podsjetio da od sutra kreće opomena za vlasnike vozila – prva faza sprovođenja nove odluke kosovske vlade o preregistraciji vozila na RKS.

Kako je to danas potvrdio kosovski MUP, vlasnici vozila sa srpskim registarskim oznakama gradova na Kosovu, biće opominjani, ali je izostala informacija ko će ovu mjeru od sutra sprovoditi.

Uprkos više zahtjeva iz EU i SAD da se proces preregistracije sa srpskih tablica sa RKS produži za još deset mjeseci, kosovska vlada u petak je, tri danas uoči isteka roka (31. oktobar), odlučila da po fazama vrši primjenu svoje odluke o preregistraciji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular