Monday, December 11, 2023
spot_img
HomeGLOBUSKremlj: Pratimo razvoj događaja u Slovačkoj nakon izbora

Kremlj: Pratimo razvoj događaja u Slovačkoj nakon izbora

- Reklama -


Kremlj je danas saopćio da će pratiti razvoj događaja u Slovačkoj nakon što je stranka koju predvodi bivši premijer Robert Fico, koji je obećao da će zaustaviti isporuku slovačkog oružja Ukrajini, pobijedila na izborima u subotu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov napomenuo je da se Fico tek treba dogovoriti sa drugim strankama o formiranju koalicije i rekao da je smiješno da su evropski političari poput njega, kojima su potrebe svoje zemlje na prvom mjestu, označeni proruski.

Ovo je apsurdno. Naravno, željeli bismo vidjeti iskusnije političare, trijezvenije političare, političare koji imaju tendenciju da trijezveno procjenjuju situaciju. Gledaćemo šta će se dalje dešavati“, rekao je Peskov na redovnom brifingu u Kremlju, kako javlja Reuters.

Fico će dobiti prvu priliku da formira vladu u Slovačkoj nakon što je vodio predizbornu kampanju u kojoj je tražio da se u Ukrajinu ne pošalje “ni jedna runda” municije iz slovačkih rezervi. On je, međutim, rekao da podržava humanitarnu pomoć Kijevu i pomoć u obnovi Ukrajine.

- Reklama -

Odgovarajući na pitanje u vezi glasanja u američkom Kongresu o zakonu o privremenom finansiranju u kojem je izostavljena podrška Ukrajini, Peskov je rekao da će Washington i dalje biti uključen u sukob, ali Rusija predviđa da će “zamor od sukoba” rasti u raznim zemljama, uključujući SAD.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular