Sunday, March 26, 2023
spot_img
HomeGLOBUSLažnim ubicama s dark weba uplatio 24.000 eura za ubistvo: Uhapšen i...

Lažnim ubicama s dark weba uplatio 24.000 eura za ubistvo: Uhapšen i optužen

- Reklama -


Njemačke vlasti optužile su mladića (28) koji je preko interneta pokušao da unajmi plaćenog ubicu da ubije partnera žene u koju je zaljubljen.

Osumnjičeni je navodno platio hiljade evra kako bi pokušao da unajmi ubicu s lažne stranice na dark webu Ubicu je pokušao da unajmi u više navrata, piše Index.hr

Mladić je uhapšen u aprilu, a berlinski tužioci su sada saopštili da su ga optužili za pokušaj podsticanja na ubistvo.

- Reklama -

Nijemac se registrovao na stranici na dark webu kako bi naručio ubistvo. Naveo je detalje, poput adrese i fotografije mete.

Prema tužiocima, osumnjičeni je rekao da bi ubistvo trebalo da izgleda kao nesrećan slučaj, poput saobraćajne nesreće ili pljačke. Ponudio je 9.000 eura, ali u bitkoinu. Ispričao je da mu je potom rečeno da plati više novca za drugog ubicu jer je prvi uhapšen. Mladić je pristao i ukupno uplatio 24.000 evra u bitkoinu.

Ubistva se nisu dogodila, jer je stranica za unajmljivanje plaćenog ubice lažna. Zato se mladić žalio i pokušao da unajmi trećeg plaćenog ubicu. Tada je tek saznao da je riječ o lažnoj stranici, kao i da mu novac neće biti vraćen.

Administrator veb stranice čak je rekao osumnjičenom da se može predstavljati kao plaćeni ubica i prevariti druge potencijalne „klijente“, rekli su tužioci, prenosi 021.rs.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular