Oskarovac Jeff Bridges otkrio je magazinu “People” kako je bio “prilično blizu smrti” nakon što je obolio od Covid-19 dok je bio na hemoterapiji. Naime, 72-godišnjoj zvijezdi u oktobru 2020. dijagnostikovan je limfom.

Bridges je potvrdio kako su mu ljekari našli tumor veličine 30 centimetara puta 22 centimetra.

“Bilo je kao da imam dijete u tijelu. Ali nije boljelo”, rekao je glumac.

Bridges je gotovo odmah započeo hemoterapiju kroz infuzije, a potom i oralnu hemoterapiju. Hemoterapija je bila usjpešna prije no što mu je stigla i dijagnoza korone.

“Dobio sam koktel koji je djelovao i to nevjerovatno brzo. Ta stvar je doslovno eksplodirala u meni”, rekao je on.

Međutim, stigao je januar 2021. a glumčevo stanje opasno je narušila infekcija Covidom. Budući da su mu hemoterapijski tretmani ozbiljno oslabili imuni sistem, tijelo nije imalo gotovo nikakvu odbranu od koronavirusa.

“Moje tijelo bilo je nemoćno. To je ono što čini hemoterapija, oduzima vam imuni sistem. Nisam imao čime da se borim protiv korone. Rak je postao ništa u poređenju sa Covidom”, rekao je glumac.

Bridges je proveo pet mjeseci u bolnici zbog Corone. Bio je toliko slab da se bez pomoći medicinske sestre nije mogao ni okrenuti u krevetu, a boca kiseonika bila je njegova svakodnevica.

“Bio sam prilično blizu smrti. Ljekari su mi stalno govorili: ‘Jeff, moraš se boriti. Ne boriš se. I da, bio sam spreman da se predam. Spreman za odlazak. Plesao sam već ples sa smrću”, otkrio je glumac do kojih granica očaja je stigao.

Bridges je preživio. Izborio se i sa rakom. I vratio se glumi. Upravo naslovnicom magazina People započeo je promociju za kriminalističku seriju “The Old Man”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime