Wednesday, October 4, 2023
spot_img
HomeVIJESTILufthansa otkazuje brojne letove iz Frankfurta za Sarajevo, Beograd, Zagreb

Lufthansa otkazuje brojne letove iz Frankfurta za Sarajevo, Beograd, Zagreb

- Reklama -


Njemačka Lufthansa planira da otkaže brojne letove iz Frankfurta prema gradovima širom bivše Jugoslavije jer kontinuirani nedostatak osoblja i dalje muči i vazduhoplovnu kompaniju i industriju, objavio je regionalni poslovni portal SEEbiz pozivajući se na pisanje „Aeroroutesa“.

Otkazivanja će se odraziti na usluge vezane za letove iz Frankfurta za Beograd, Zagreb, Ljubljanu i Sarajevo, ali će operacije iz Minhena za sada ostati nepromjenjene. Ukupno, avioprevoznik sljedeći mjesec otkazuje osam odsto svih letova u okviru svoje unutarevropske mreže, piše ExYuAviation.

U septembru je otkazano ukupno osam letova između Frankfurta i Beograda, pa će umjesto prvobitno planiranih 60 biti realizovana 52 leta.

- Reklama -

Iz Zagreba Lufthansa takođe otkazuje osam letova tokom septembra, odnosno ukupno 44 umjesto planirana 52.

U Ljubljani, koja je izbjegla većinu ljetnjih otkazivanja letova, otkazana su samo četiri leta, umesto 60 biće ih 56 između Frankfurta i glavnog grada Slovenije.

Sarajevo će biti najmanje pogođeno, s obzirom na to da je za septembar otkazan samo jedan let od ukupno 29 planiranih za taj mjesec.

Lufthansa je ovog ljeta pogođena otkazivanjem letova zbog nedostatka osoblja. Problem se dodatno pogoršao prošlog mjeseca kada su njihovi zaposleni na terenu stupili u štrajk, nezadovoljni platama i drugim uslovima rada.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular