Thursday, February 9, 2023
spot_img
HomeGLOBUSLukašenko: Sutra će cijela Europa gorjeti

Lukašenko: Sutra će cijela Europa gorjeti

- Reklama -


Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko smatra da građani europskih zemalja žele živjeti u miru, ali njihove vlasti nisu u stanju “ugasiti požar u vlastitom domu”, prenosi ruska agencija TASS.

“Njemačka, cijela Europa – sada nema lidera. Ali čak i da ih ima… Ne mogu ugasiti ni požar u vlastitoj kući”, citirala je Lukašenka novinska agencija BelTA.

“Europljani ne žele ovaj rat. Oni dovoljno dobro razumiju što se danas događa u Ukrajini. Ovdje u Bjelorusiji također pokušavaju zapaliti požar. Sutra će cijela Europa gorjeti”, rekao je Lukašenko. On smatra da Europljani moraju zaustaviti konfrontaciju, koja je već rezultirala sukobom na području Ukrajine.

- Reklama -

Lukašenko je europske čelnike opisao kao luđake koji, nesposobni reći ne Washingtonu, raspiruju vatru u regiji. “Jesu li oni koji su dopustili Amerikancima da tamo (u Europu) donesu dodatno nuklearno oružje pravi vođe? Oni su luđaci”, rekao je. Komentirao je ulogu Sjedinjenih Država u ratu.

“Jedino čega se Amerikanci boje je nuklearnog oružja. A ako se nuklearno oružje neće koristiti, onda će se boriti konvencionalnim oružjem. Gdje? Oni će se boriti ovdje. Mi ćemo biti ovdje, u ovom metežu. Ukrajina već gori”, rekao je.

Bjeloruski čelnik nazvao je događaje u Ukrajini katastrofom, dodavši da “nema zemlje u sovjetskoj eri koja je primila tako velika strana ulaganja kao Ukrajina”, piše Index.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad 

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular