Thursday, March 30, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEMaltretiranje nastavnice u Trsteniku: Profesori će glasati o isključenju učenika

Maltretiranje nastavnice u Trsteniku: Profesori će glasati o isključenju učenika

- Reklama -


Kako saznaje Nova.rs, nastavno osoblje će glasati da se iz škole isključe trojica učenika Tehničke škole u Trsteniku zbog incidenta koji se dogodio u učionici škole. Učenici su izmakli profesorki stolicu, koja je pala na pod, snimali je mobilnim telefonom i smijali se.

„U srijedu je sjednica Nastavničkog vijeća. Glasaćemo za isključenje sve trojice učenika. Šta će biti dalje, vidjećemo“, kaže jedan od nastavnika u ovoj srednjoj školi u Trsteniku.

Prema saznanjima Nova.rs, ova trojica učenika, od kojih dvojica imaju 17, a jedan 18. godina, nisu baš bili nepoznati profesorima.

- Reklama -

„Za svaki prekršaj za koji su bili kažnjeni, mora da postoji pisani trag. Vjerovatno ih ima“, kaže naš sagovornik iz Tehničke škole.

Zamenik direktora Tehničke škole Nikola Tomović bio je dežurni nastavnik u večeri kada se nemili događaj dogodio.

„Nismo ništa čuli van učionice, a profesorka se nakon tog časa obratila za pomoć i slučaj je prijavljen Hitnoj pomoći i MUP-u“, rekao je Tomović.

Dodao da takvih slučajeva bahaćenja nije bilo ni u Tehničkoj školi, niti u nekoj drugoj u Trsteniku.

„Učenici su verovatno vidjeli takve klipove na društvenim mrežama i poželjeli da budu viđeni i poznati u društvu, ali tada prave i nepotrebne greške“, naveo je Tomović.

Milan Glidžić, direktor Tehničke škole kaže da je u pitanju takozvani treći nivo nasilja, za koji su predviđeni ukori sve do isključenja iz škole, i potvrdio da o tome odlučuje Nastavničko vijeće.

„Za krivičnu prijavu škola nije nadležna, već javno tužilaštvo ili policijska stanica, koji su o ovom događaju blagovremeno obaviješteni“, kaže direktor.

Glidžić napominje da u školi funkciniše Tim za borbu protiv nasilja koji je prošao sve edukacije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular