Tuesday, January 31, 2023
spot_img
HomeSHOWBIZMarija Šerifović nije posjećivala školu, iz četiri predmeta bila neocjenjena

Marija Šerifović nije posjećivala školu, iz četiri predmeta bila neocjenjena

- Reklama -


Mariji Šerifović muzika itekako ide od ruke, o čemu svjedoče brojne nagrade i priznanja koje je osvojila širom regiona i svijeta, ali zato školu baš i nije voljela.

Pjevačica je u rodnom Kragujevcu završila osnovnu i srednju školu. Nerado je išla na nastavu, pa je zbog toga u četvrtoj godini gimnazije jedva završila razred.

Kako navode domaći mediji, Marija nije sa uspjehom završila razred, pa je zbog toga nastavno-naučno vijeće upućuje na polaganje razrednog ispita iz čak četiri predmeta.

- Reklama -

„Marija Šerifović, kći Rajka i Verice – muzičara, rođena 14. novembra 1984. godine u Beogradu. Nije sa uspjehom završila razred, već se upućuje na polaganje razrednog ispita iz: sociologije, filozofije, francuskog jezika i fizičkog vaspitanja“, piše u ovom godišnjaku, kako navodi „Kurir“.

Iz ovoga se može zaključiti da je do slanja Šerifovićke na razredni ispit došlo zbog velikog broja izostanaka sa časova. Zakon propisuje da se učenik upućuje na razredni ispit ako nije prisustvovao trećini časova od ukupnog fonda za jedan predmet, što je u praksi oko 25 izostanaka iz jednog predmeta.

I sama Marija je jednom prilikom istakla da je željela da upiše srednju muzičku školu, ali pošto nije stigla da se spremi za prijemni, upisala je Prvu kragujevačku gimnaziju.

„Izabrala sam čuvenu gimnaziju, samo zato što je bila u zgradi do muzičke škole. Nisam imala preveliku želju da baš tu gimnaziju pohađam, ali sada sam srećna što je sve tako ispalo, jer ni u jednoj drugoj ne bih stekla opšte znanje kao što sam u njoj. Prve dvije godine su mi bile super, a poslije sam više bila ispred škole nego u njoj, jer je počelo moje interesovanje za muziku. Sam bog mi je poslao učitelja Milanka Stefanovića da mi bude razredni, jer me je pokrivao kad sam popustila u školi. On je bio muzičar u slobodno vrijeme, svirao je romanse na harmonici, pa je razumio moju potrebu za muzikom. Drugi profesori nisu bili blagonakloni prema meni kao on. Previše su trenirali strogoću na meni. Pošto nisu bili predivni, razrede sam završavala kao dobar ili vrlodobar đak. Da budem iskrena, ne nosim fantastične uspomene iz srednje pošto profesori nisu imali razumjevanja za mene“, ispričala je ona u jednom intervjuu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular