Saturday, December 3, 2022
HomeVIJESTIMašić: Šteti se broje “dani” dok dionice autoceste kasne i po nekoliko...

Mašić: Šteti se broje “dani” dok dionice autoceste kasne i po nekoliko godina

- Reklama -


Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Damir Mašić, oglasio se putem Facebooku o “odbrojavanju dana” ministru saobraćaja KS Adnanu Šteti. Uputio je oštre kritike vladajućim strankama kazavši kako je dolaskom premijera Fadila Novalića i vlade SDA- HDZ gradnja autocesta doživjela potpuni zastoj. “Bruka i sramota!”, poručio je.

“Tome u prilog govori činjenica da je za gotovo osam godina ove vlade izgrađeno i pušteno u promet samo 10 km autoceste (dionica zeničke zaobilaznice). I tih 10 kilometara je pušteno uz neviđeni skandal jer nisu bile pribavljene sve potrebne dozvole zbog čega je tek otvorena dionica bila već sutradan zatvorena od nadležnih inspekcija. Dionica Zvirovići – Počitelj je samo još jedan u nizu dokaza nesposobnosti i neodgovornosti premijera Fadila Novalića, resornog ministra Denisa Lasića i prethodnog menadžmenta Autocesta FBiH. Ova dionica spaja regionalnu cestu M-17 sa već, prije gotovo 10 godina od strane prethodne vlade, izgrađenom dionicom Zvirovići (Međugorje) – Bijača (granični prelaz sa Hrvatskom). Nakon završenog tendera 2014. godine na kojem su dvije domaće kompanije bile prvoplasirane, ova dionica je trebala da počne da se gradi 2015. i da bude završena 2018. godine. Vlast u FBiH zajedno sa prethodnom upravom Autocesta je tada nekoliko puta obarala tender zbog čega smo došli u situaciju da u 2022. godini mi još uvijek nemamo izgrađenu ovu dionicu i ne znamo ni kada će u konačnici biti i završena. Da smo uređena zemlja danas bi neko morao odgovarati zbog toga što građani četiri godine nisu u prilici da koriste tu dionicu autoceste zbog nečije neodgovornosti, nesposobnosti ili možda čak i potencijalnog kriminala”, naveo je Mašić.

Dodaje da, “oni koji bi trebali odgovarati ljudima za svoj javašluk i nesposobnost, danas drže moralne lekcije i broje dane okvirnog roka za završetak radova prve dionice nove tramvajske pruge u Sarajevu najuspješnijem ministru saobraćaja do sada u Vladi Kantona Sarajevo Adnan Šteta”.

- Reklama -

“Čovjeku koji je za samo dvije godine izvadio iz prašnjavih ministarskih ladica i pokrenuo ključne infrastrukturne projekte koji su nekoliko decenija ležali netaknuti upravo zbog nesposobnosti SDA-ovih prethodnih ministara. Da imaju imalo morala, etike, ali i obraza, ljudi iz sarajevske SDA bi do sada bi barem jednom javno postavili pitanje svom premijeru Fadilu Novaliću zbog čega ova dionica kasni pune četiri godine? Bruka i sramota!”, poručio je Mašić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: