Friday, December 8, 2023
spot_img
HomeLJEPOTA I MODAMASKA ZA LICE S JOGURTOM JE OSMO SVETSKO ČUDO: Smanjuje upalne procese,...

MASKA ZA LICE S JOGURTOM JE OSMO SVETSKO ČUDO: Smanjuje upalne procese, hidrira kožu, ublažava bore i podočnjake!(RECEPT) | Najnovije vesti

- Reklama -


maska za lice


Foto: Shutterstock

Maska koja će okrepiti vaše lice…

Sa svojim brojnim blagodetima jogurt je uvek bio neizostavan proizvod u kuhinjama širom sveta.

Međutim, osim što je povoljan po vaše zdravlje, on je takođe dobar i za mnoge probleme na koži. Ako još uvek niste odgonetnuli sve prednosti jogurta po pitanju nege vaše kože, ostanite sa nama u redovima koji slede. Takođe, pokazaćemo vam kako da na pravilan način upotrebite jogurt na svom licu.

Osvetljava ton kože – Mlečna kiselina koja se nalazi u jogurtu inhibira sintezu enzima koji se odgovoran za proizvodnju melanina, supstance koja vašu kožu čini tamnijom. Samim tim jogurt može poboljša tonus vaše kože.

Dovoljna je JEDNA RAKIJSKA ČAŠICA: Ovaj napitak je BOMBA za KRVNU SLIKU, čisti organizam, pije se pre doručka

Dovoljna je JEDNA RAKIJSKA ČAŠICA: Ovaj napitak je BOMBA za KRVNU SLIKU, čisti organizam, pije se pre doručka

DOKTORKA UPOZORAVA – Evo šta će se dogoditi ukoliko ČISTITE UŠI ŠTAPIĆIMA, ovo ne treba praktikovati

DOKTORKA UPOZORAVA – Evo šta će se dogoditi ukoliko ČISTITE UŠI ŠTAPIĆIMA, ovo ne treba praktikovati

Služi kao piling za kožu – Mlečna kiselina u jogurtu takođe pomaže pri pilingu kože, pri čemu ne dovodi do iritacija na koži prilikom ukanjanja mrtvih slojeva kože.

- Reklama -

Smanjuje prisustvo akni na licu – Istraživanja pokazuju da cink koji se nalazi u jogurtu može uticati na smanjenje akni na licu.

Pomaže u lečenju tamnih krugova oko očiju – Takođe cink je odgovoran i za ublažavanje mrlja i ožiljaka na licu. Pojava tamnih krugova odnosno podočnjaka ispod očiju efikasno nestaje ako primenite maske od jogruta.

Odlaže znakove starenja kože – Jogurt sadrži bioaktivne peptidne frakcije koje poseduju antioksidativna svojstva. To bi značilo da je on vrlo efikasan u borbi protiv slobodnih radikala koji izazivanju starenje kože.

Bori se protiv upalnih procesa na koži – Dokazano je da jogurt dobija bitku i protiv gljivičnih infekcija na koži.

Kako napraviti efikasnu masku s jogurtom?

Za ovu masku će vam trebati polovina manje šolje jogurta i dve kašičice meda. Sastojke je potrebno da pomešate i da nanesete ravnomerno na lice i vrat.

Ostavite da deluje najmanje 20 minuta a potom isperite toplom vodom. Ovu masku je potrebno primenjivati jednom nedeljno.

Poznato je da med sadrži antimikrobna i antioksidativna svojsva koja pomažu koži da dostigne svoj prirodan sjaj, a u kombinaciji sa jogurtom služi kao savršeno sredstvo za čišćenje, piling i negu vaše kože.

 

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular