Saturday, June 3, 2023
spot_img
HomeGLOBUSMedvedev: Približavamo se nuklearnoj apokalipsi

Medvedev: Približavamo se nuklearnoj apokalipsi

- Reklama -


Bivši ruski predsjednik i aktuelni zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev izjavio je da je opasnost od nuklearnog sukoba porasla. Tvrdi kako se svijet približava “nuklearnoj apokalipsi” zbog slanja oružja Ukrajini. Medvedev je navedene primjedbe iznio u sklopu intervjua koji je dao glavnim ruskim medijima, uključujući i državnu novinsku agenciju Ria Novosti.

“Je li prijetnja od nuklearnog sukoba prošla? Ne, nije prošla. Povećala se. Svaki dan kad se isporučuje strano oružje Ukrajini, približavamo se nuklearnoj apokalipsi… Imam osjećaj da do određenog trenutka nisu vjerovali i nisu vidjeli kolika je odlučnost Rusije, njenog predsjednika ili vrhovnog komandanta, da učini ono što smo mi učinili”, kazao je Medvedev, prenosi Ukrajinska Pravda.

Putin kritikovao najavljeno slanje granata s osiromašenim uranom

“I pogrešno su izračunali. Posljedice su puno komplikovanije nego što su mogle biti da su s nama potpisali dokument u decembru”, dodao je Medvedev.

- Reklama -

Medvedev je vjerovatno mislio na sporazum o “neširenju NATO-a” i “pomicanju” granica Saveza na stanje iz 1997. godine, što je Rusija predložila u decembru 2021., odnosno, dva mjeseca prije početka invazije, prenosi Index.hr.

Posljednji put pitanje ruske nuklearne prijetnje pokrenuto je u februaru, nakon odluke Moskve da se povuče iz Sporazuma o smanjenju strateškog naoružanja. Ruski predsjednik Vladimir Putin nedavno je kritikovao plan UVelike Britanije da Ukrajini isporuči granate s osiromašenim uranom, tvrdeći da se radi o oružju s “nuklearnom komponentom”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular