Thursday, March 30, 2023
spot_img
HomeVIJESTIMemić: Besmislenije završne riječi nisam čuo, podnijet ću presudu kakva god bude

Memić: Besmislenije završne riječi nisam čuo, podnijet ću presudu kakva god bude

- Reklama -


Danas je u Sudu Bosne i Hercegovini nastavljeno iznošenje završnih riječi u slučaju “Mutap i drugi” poznatiji kao “Dženan Memić”. Nakon ročišta, Muriz Memić, otac stradalog Dženana, poručio je da besmislenije završne riječi nikad u životu nije čuo, ali da je spreman podnijeti presudu kakva god ona bila.

Kadrija Kolić, advokat optuženog policajca Josipa Barića, kazao je da se krivična djela protiv sigurnosti u saobraćaju moraju se dokazati i rasvijetliti najviše u roku od mjesec dana.

“Razumijem i potpuno suosjhećam zato sam rekao porodici Memić halal vam bilo sve što mi kažete. Nije tačno da nismo imali empatije prema porodici Memić i nismo mi citirali presudu Vrhovnog suda na način kako se tvrdilo u sudnici već isključivo da bismo dokazali objektivnost materijalnih dokaza koje je tužilaštvo iznijelo. I vidjeli ste i čuli naše završne riječi da smo iskazali empatiju i potencirali upravo to da najviše ispašta porodica Memić zbog nerada državnih institucija, a niko od odbrane nije rekao ništa negativno niti iznio ništa osim pravnih činjenica”, rekao je Kolić.

- Reklama -

Nakon davanja ove izjave i odlaska Kolića, reagovao je i Muriz Memić, otac stradalog mladića Dženana poručujući mu da mu je završne riječi pisao njegov “drug iz kafane” Sead Kreštalica koji je na poziciji zamjenika glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Inače danas su završne riječi iznijela tri advokata optuženih. Memić je prokomentarisao prvo završne riječi advokata optuženog Hasana Dupovca, tadašnjeg šefa Odsjeka za saobraćajne istrage

“Šta se može više reći o Hasanu Dupovcu, čovjeku koji je meni rekao da ću više naplatiti ako pristanem na saobraćajnu nesreću i ako se ta psihopata kune svojom djecom da im se nešto desi ako je on kriv za to što se desilo. Ja dijete nisam prodavao”, kazao je Memić.

Arijana Memić: Dabogda svijet propao ako ne bude pravde!

Presuda je naredne sedmice, a Memić je ustvrdio da niko besmislenije završne riječi u životu nije čuo nakon ovih danas izgovorenih u Sudu BiH.

“Kadrija Kolić je, sada ćemo ga zvati i Sultan Fatih, jer se pozivao na zakone iz Osmanskog carstva, a mi znamo da su to bili okupatori ovdje 500 i zulumćari koji su mogli ubiti, a da ne odgovaraju. Moj Dženan je ubijen, a Kolić hoće da se ne odgovara. On (Kolić) kaže danas šta ćemo u sudnici, ‘pa ubijeno mi je dijete hajvanu jedan’. Kadrija Kolić je trgovac oružjem, on voli da se narod ubija, ja ne volim, meni je dijete ubijeno. Oni sve pokušavaju izokrenuti, a tužilaštvo je, mislim dovoljno dokazalo, uspjelo je, a Josip Barić je iznio laži da smo moj advokat i ja nešto rekli. Barić je bio u stanici, poslan je u KCUS da on uzima izjave i garderobu,a ratio Sefedina Škrijelja u Aleju, nije ovo njihovo prvo djelo”, naveo je Muriz Memić.

Poručio je na kraju da se “oni ne brinu i da će se doći do kraja”.

“Tužilaštvo BiH ima dokaze. Uskoro dolazi i Dalida Burzić koja je sigurno ove današnje riječi iznosila, kao i Hasan Dupovac i Meris Ćato. Oni su ga spominjali danas, ali Ćato je osumnjičeni. Znam da je danas bilo ovo mučno slušati, ali negirati nešto što se desilo, a Hasan Dupovac se kune na kraju da bi opstali ovi zulumćari i zato smo svi razočarani zbog njih. Nadam se da će Sud BiH ovo sve razumijeti i kako treba odlučiti, ali kakva god bude presuda ja ću je podnijeti, samo, mi idemo dalje. Kolić kaže da mene obmanjuje Tužilaštvo, a obmanjuješ ti svoju porodicu jer se moj Dženan igrao s tvojom djecom. Tvoja žena je Koliću nazvala moju rodicu i rekla da kur*vicu treba zatvoriti na 24 sata i da će sve priznati. Edmir Gačanović je rekao dok je radio u Tužilaštvu da su namiještani komadi stakla i danas je o tome govorio. Nedostaje ta kravava majica na kojoj je najvjerovatnije Dženanova krv, a Kolić kaže da je to od nekog trećeg lica, on samo obmanjuje javnost. Kakva god presuda da bude meni je svejedno, ja opet idem u sudnicu i ide novi postupak, ali naravno bitno je da ih okrive”, zaključio je Memić.

Podsjetimo, optužnica je podignuta protiv Alise Ramić (djev. Mutap), Dženanove bivše djevojke, koja je s njim bila u momentu stradanja, njenog oca Zijada Mutapa, bivšeg načelnika za saobraćajne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Hasana Dupovca, policajca Josipa Barića i recepcionera hotela “Crystal” Muamera Ožegovića s kojeg su nestale ključne snimke s nadzorne kamere u noći kada je Dženan stradao.

Oni se terete da su od 8. februara 2016. godine pristupili grupi za organizovani kriminal, koju su formirali Zijad Mutap i drugi, radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Memić zadobio povrede opasne po život.

Memić je na Ilidži kod Sarajeva zadobio teške povrede glave, u incidentu koje je Tužilaštvo Kantona Sarajevo okvalifikovalo kao saobraćajnu nesreću, dok je porodica Memić tvrdila da je on ubijen. Preminuo je 15. februara 2016. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular