Saturday, September 23, 2023
spot_img
HomeLIFESTYLEMerilin Monro, Odri Hepbern i Elizabet Tejlor koristile opasna tretmane kako bi...

Merilin Monro, Odri Hepbern i Elizabet Tejlor koristile opasna tretmane kako bi izgledale besprekorno

- Reklama -


Merilin Monro


Foto: Profimedia

Sada znamo odakle potiče ona poznata izreka da lepota boli.

Modne ikone Merilin MonroOdri Hepbern važe za najlepše žene koje su ikada kročile zemljom. Iako su bile prirodne lepotice, kao i današnje dame, veliku pažnju i trud su ulagale da postignu to savršenstvo. A, ponekad su morale i da rizikuju koristeći nove i često opasne bjuti trikove. 

Otkrivamo vam koje su interesantne, ponekad bizarne, pa čak i opasne trikove lepote koristile ove filmske dive u prošlosti.

Fatalna žena nerazjašnjene smrti – Tragična životna priča Merilin Monro, žene koja je obeležila 20. vek

Fatalna žena nerazjašnjene smrti – Tragična životna priča Merilin Monro, žene koja je obeležila 20. vek

CEO ŽIVOT JE IMALA BESPREKORNU LINIJU: Odri Hepbern je najviše volela OVU HRANU, a verovalo se da ima POREMEĆAJ ISHRANE

CEO ŽIVOT JE IMALA BESPREKORNU LINIJU: Odri Hepbern je najviše volela OVU HRANU, a verovalo se da ima POREMEĆAJ ISHRANE

Brijanje obrva

Izvijene, tanke i visoko postavljene obrve smatrane su idealom 1930-ih godina prošlog veka. Glumice su zato brijale svoje prirodne dlačiće i olovkom iscrtavale željeni oblik obrva kako bi dobile ovaj izgled.

- Reklama -

Na primer, Marlen Ditrih je potpuno obrijala obrve. Odlučila se za lučne linije koje je pokušala da postavi iznad svojih prirodnih obrva, kako bi joj oči izgledale otvorenije. 

Neke žene su čak i doživljavale fijasko, pa su tako trpele neprijatne posledice. Na primer, Lusil Bol je zamoljena da obrije obrve za ulogu u „Rimskim skandalima“, što je i učinila. Međutim, obrve joj nikada nisu ponovo porasle!

Šampon sa hmeljem i ječmenim sladom

Merilin Monro i Odri Hepbern su posebno volele ovaj trik. Glumice su koristile šampon sa hmeljem i ječmenim sladom kako bi im kosa izgledala gušće, punije i zdravije. Međutim, smesa je ostavljala jak miris u kosi, mada dive nisu marile. Kosa im je bila zdrava jer je dobijala hranjive materije i sjaj zbog ovih namiirnica.

Definisanje brade

Glumice su i nekada vodile računa o svojoj kože i želele su da izgledaju mlado i zategnuto. Posebnu pažnju su posvećivale izgledu kože brade.  Džoan Kraford je, recimo, stalno žvakala žvaku, verujući da tako jača donju vilicu. A Merilin Monro je, prema nekim izveštajima, čak pribegla plastičnoj hirurgiji. Veruje se da je ubacila goveđu hrskavicu u donji deo lica.

Neudoban donji veš

Glumice su oblikovale tela uz pomoć specijalnog donjeg veša. One su nosile grudnjake sa šiljastim jastučićima, gaćice visokog struka sa elastičnom trakom i korsete koji su sužavali struk i bokove i podizali grudi.

Takav donji veš se nije nosio samo u posebnim prilikama, već svakodnevno! Neke žene ga čak nisu skidale ni u svoja četiri zida. Merilin Monro je uvek spavala u takvom grudnjaku da bi joj grudi bile čvrste.

Uklanjanje fleka na koži

Čista i blistava koža bez ijedne tačke smatrala se idealom lepote, zato su glumice morale da se otarase pega i fleka na koži. U tu svrhu su koristile poseban aparat – visokofrekventni ljubičasti zrak napajan električnom strujom.

Nega kose

Često su korišćene maske za kosu, lice i telo od prehrambenih proizvoda. Na primer, Rita Hejvort je koristila maslinovo ulje koje je stavljala na mokru kosu, držala ga 15 minuta, a potom ispirala limunovim sokom. Džoan Kraford je, sa druge strane, prala kosu sirovim jajima. Kako je pričala,  ona je ovaj trik naučila od Katharine Hepburn. Džoan Blondel nanosila je masku za lice od mladog sira.

Bojnje kose

Glumice su koristile različite metode za posvetljavanje kose. Ponekad su proizvodi koje su koristile za postizanje platinasto plave boje biji opasni po zdravlje. Džin Harlou se tako farbala sa smesom od vodonik peroksida, amonijaka i praška za pranje veša!

Brijanje lica

Ove lepotice želele su da postignu besprekoran ten. Zbog toga su se pokušavale oslobodili svake, čak i najmanje dlake na licu. Poznato je da je Elizabet Tejlor redovno brijala svoje lice brijačem. 

Od pamtiveka žene nastoje da izgledaju besprekorno. Kako nekada Kleopatra, Nefertiti i druge poznate lepotice, tako i kasnije filmske dive, imale su svoje tajne lepote. Kada se malo udubimo u nabrojane trikove, shvatićemo da mnoge trendove i današnje žene primenjuju i da su nekadašnje lepotice postavile temelje moderne kozmetike. Međutim, ponekad su njihove bjuti navike bile veoma neobične ili čak nezdrave, mada i danas žene posezaju za raznim ludim rešenjima – tako da se stvari nisu mnogo promenile. 

 - Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular