Friday, January 27, 2023
spot_img
HomeKOŠARKA"Mi smo iz mješanog braka, cijela Jugoslavija gledala na koju stranu će...

“Mi smo iz mješanog braka, cijela Jugoslavija gledala na koju stranu će Dražen”

- Reklama -


Selektor reprezentacije Hrvatske Aleksandar Aco Petrović osvrnuo se na važan period u životu jednog od najvećih „sinova“ igre pod obručima, njegovog brata Dražena.

Aco Petrović govorio je o raznim temama tokom gostovanja u emisiji „U svom filmu“, na Hrvatskoj Radio Televiziji, pa i o nacionalosti mlađeg brata, poginulog u saobraćajnoj nesreći 1993. godine.

„Bio je lider ne samo košarke, nego i sporta Hrvatske. Znate, tada je cijela Jugoslavija gledala na koju će se stranu Dražen opredijeliti. Jer, nemam što kriti, mi smo iz mješanog braka, iako je Jolin otac iz Zagore kod Trebinja u Hercegovini, a mama iz Bilica u Šibeniku“, izjavio je stariji sin Srbina Jovana i Hrvatice Biserke.

- Reklama -

Legendarni igrač Šibenke, Cibone, madridskog Reala i NBA-ligaša Portlanda i New Jerseyja napravio je velike uspjehe sa reprezentacijom Jugoslavije, da bi poslije krvavog raspada bivše države izabrao dres svoje domovine i prije preranog životnog kraja, u 28. godini, stigao da sa njegovim “Kockastima” osvoji srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine.

„Tata je cijelo školovanje i radni vijek proveo u Hrvatskoj. Ali kad se država raspadala svi su gledali što će Dražen napraviti. I dolaskom u UN-a, svima je poručio: ‘Tu sam jer hrvatska reprezentacija mi je sve’. Uvijek je s ponosom pričao o 1992.“, dodao je Petrović.

Dražen je, nastupajući za Jugoslaviju, odnio bronzu i srebro na Olimpijskim igrama 1984. i 1988. godine, bronzu i zlato na Svjetskim prvenstvima (1986, 1990), jedno treće mjesto i jedno prvo mjesto na šampionatima Evrope (1987, 1989), kao srebro i zlato na Univerzijadama (1983, 1987), a ostao je upamćem po genijalnim kreacijama i nestvarnom košgeterskom potencijalu, prenosi Danas.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular