Monday, December 5, 2022
HomeFUDBALMichy Batshuayi najveći gubitnik prijelaznog roka

Michy Batshuayi najveći gubitnik prijelaznog roka

- Reklama -


Kao sljedeća destinacija belgijskog napadača pominje se Fenerbahce.

Belgijanac imao završen prelazak u Nottinggam Forest, ali je zbog papirilogije i činjenice da klub nije stigao da ga registruje do ponoći taj transfer propao. 

I zbog toga je Batshuayi dobio neslavnu titulu najvećeg “gubitnika ljetnjeg prijelaznog roka”. Belgijanac ima ugovor sa Chelseajem do leta 2023. Godine, a većinu perioda u kojem je bio igrač Plavaca provodio je na pozajmicama. 

- Reklama -

U London je stigao još 2016. godine iz Marseillea u transferu vrijednom 40 miliona eura, ali su njegove igre na Stamford Bridgeu bile daleko ispod očekivanja i izdvojenog novca. 

Pokušao je Batshuayi da se “vrati u život” pozajmicama, pa je nastupao za Dortmund, Valenciju, Crystal Palace i Bešiktaš. Ni jedan od tih klubova nije otkupio njegov ugovor, pa se on svakog ljeta vraćao u Chelsea. Ali, Tuchel na njega i dalje nije računao. 

Zbog svega toga bilo je jasno da Batshuayi mora da potraži novi klub, a u finišu prijelaznog roka dogovoren je prelazak u Nottinggam Forest. Dogovoren, ali ne i realizovan, sve je propalo nekoliko minuta prije ponoći. 

Chelsea i Nottingham su se dogovorili, ali klubovi nisu na vrijeme poslali papirologiju oko ovog transfera i na kraju čelnici lige nisu imali sve uslove da ozvaniče transfer Belgijanca prije isteka prijelaznog roka. 

Batshuayi je tako ostao bez mogućnosti da ove sezone igra u nekoj od liga velike petorke, s obzirom na to da je u svim tim ligama završen prelazni rok. Sada mu ostaje mogućnost da ode u neku od liga u kojima prelazni rok još traje, a to su između ostalog Belgija (6. septembar), Turska i Češka (8. septembar), Portugal i Grčka, gdje prelazni rok traje do 22. septembra. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: