Monday, September 25, 2023
spot_img
HomeOSTALI SPORTOVI"Mikaelin rekord dobar za sport, postaviće nove granice"

“Mikaelin rekord dobar za sport, postaviće nove granice”

- Reklama -


Bivša američka skijašica Lindsey Vonn rekla je da je sretna što je Mikaela Šifrin izjednačila njen rekord po broju pobjeda u Svjetskom kupu.

Ona je istakla da su rekordi tu da bi se rušili i da je to znak napretka.

„Zaista sam sretna zbog Mikaele. Rekordi su tu da bi se rušili i to je znak napretka. Ako neko treba da obori moj rekord, zaista sam sretna što je to uradila Amerikanka. Ona će nastaviti da pomjera granice i da inspiriše druge Amerikance. Bilo je mnogo žena koje su meni otvorile put, a sada je njen red da utre put sljedećoj generaciji“, rekla je Vonn, prenosi AP.

- Reklama -
REUTERS/Stringer

Mikaela Shiffrin je slavila u veleslalomu u Kranjskoj Gori i tako stigla do 82. pobjede u karijeri u Svjetskom kupu, čime je izjednačila rekord Lindsey Vonn koja je završila karijeru prije četiri godine.

„Impresivno je da su dvije najbolje skijašice svih vremena Amerikanke u sportu u kojem su historijski dominirali Evropljani. Imamo 20 pobjeda više ispred naredne skijašice na vječnoj listi (Annemarie Moser-Pröll iz Austrije sa 62 pobjede) što je značajna prednost“, rekla je Vonn i dodala:

„Skijaške trke možda nisu toliko popularne kao što su bile. Snowboard i drugi sportovi slobodnog stila su stekli popularnost i zato je sjajno za naš sport što je Mikaela stigla do ovog rekorda. Nadam se da će ona inspirisati naredne generacije i da ćemo imati tri Amerikanke na prve tri pozicije na listi svih vremena“, dodala je ona.

REUTERS/Stringer

Poslije osme pobjede u sezoni, Shiffrin je vrlo blizu i da obori ukupan rekord koji sa 86 pobjeda drži švedski skijaš Ingemar Stenmark. To je bio cilj i Lindsey Vonn, ali su je povrede zaustavile u tome.

„Za Mikaelu je nebo granica. Ne mislim da je Stenmarkov rekord nužno mjerilo, ona će postaviti nove standarde i moraćemo da sačekamo i vidimo koliko će visoko moći da ide. Od samog početka sam znala da će ona biti ta koja će oboriti sve rekorde, ali učiniti to sa 27 godina je impresivno. Ovo je njen trenutak za uživanje, a ja ću nastaviti da navijam, kao i svi ljubitelji skijaških trka“, zaključila je Vonn.

REUTERS/Stringer

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 - Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular