Sunday, September 24, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEMilanović: Boli što je Republika Srpska obnovila na Baniji više kuća od...

Milanović: Boli što je Republika Srpska obnovila na Baniji više kuća od Hrvatske

- Reklama -


Predsjednik Republike Zoran Milanović održao je u petak zvanrednu konferenciju za medije.

Jedna od tema o kojoj se Milanović obraćao bila je obnova na Baniji nakon razornog zemljotresa. Kako je rekao, želio se osvrnuti na sanaciju štete i ljudske bijede, a što je posao vlade ove zemlje, ‘ili bi barem trebao biti’.

“O Baniji i obnovi je ovih dana posebno jučer rečeno više-manje sve. Osjećam da nakon dvije godine strpljenja i prešutne ili izravne podrške Vladi koju bih dao svakoj na toj zahtjevnom projektu, da nešto kažem. Sam sam bio predsjednik Vlade i hvatao se u koštac s takvim problemima, možda ne tako velikim, ali tehniku znam. Ako je volja tu, a novca ima puno više nego ranije, posao se može odraditi. Oštećeno je 38 tisuća objekata, nakon dvije godine izgrađeno je 6 zamjenskih obiteljskih kuća, na još 88 se radi to je stanje na kraju 2022. godine”, rekao je Milanović.

- Reklama -

Kaže – ispada da se nije napravilo ništa. Dodaje da je Hrvatska najgora po onome što je povukla iz europskih fondova, te da je po tom pitanju na samom dnu, za šta Milanović odgovornim drži tmaošnju vladu.

“Govori se o 4700 objekata gdje su bili nadzirani radovi rekonstrukcije. To može biti poštanski sandučić ili dio dimnjaka. To je ništa. Ovo je zastrašujuće. Dobili smo novac iz EU, dijeli se nemilice. Mi smo i dalje u EU najlošiji po realizaciji dostupnih sredstava, to su brojke. Mi smo i dalje na dnu. To više nije trend, to je zatečečno stanje. Ne mogu držati odgovornim nikog drugog osim Vlade”, rekao je Milanović.

Rekao je i da ga boli što je Republika Srpska obnovila na Baniji više nego Hrvatska.

“Ili malo manje. To je tužno. Ali je tako”, rekao je, između ostalog.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular