Tuesday, January 31, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEMinistar odbrane Srbije: Čestitam vojsci, nebo nad Srbijom bezbijedno

Ministar odbrane Srbije: Čestitam vojsci, nebo nad Srbijom bezbijedno

- Reklama -


Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević rekao je da je dron koji je Vojska Srbije oborila letio iz pravca Jarinja ka opštini Raška.

Vučević je rekao kako je Vojska Srbije ovim zaštitila nebo i da je pokazala, kako je kazao, pravovremenost, prenijela je Nova.rs.

„Čestitam pripadnicima Vojske Srbije na akciji i na preciznosti i odlučnosti da štite nebo. Nebo nad Srbijom je bezbijedno“, rekao je Vučević za TV Pink.

- Reklama -

Upitan o pretpostavkama čiji bi oboren dron mogao da bude, Vučević je rekao da pravac kretanja drona „jasan i da pokazuje sa kog područja dolazi“.

„Istraga je pred nama koja će utvrditi i ukazati kuda nas tragovi vode i ko bi mogao da bude vlasnik drona. Imat ćemo jasnu sliku u narednim danima i satima“, rekao je Vučević.

Podsjetimo, jedinice Vojske Srbije su u popodnevnim satima, nakon pravovremenog otkrivanja i praćenja, neutralisale komercijalni dron koji se kretao iz pravca Kopaonika ka Raški.

„Dron je oboren primjenom mjera elektronskog ometanja, u neposrednoj blizini vojnih objekata u garnizonu Raška“, navedeno je u saopštenju ministarstva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular