Monday, December 5, 2022
HomeGLOBUSMinistri vanjskih poslova EU odobrit će dodatnu vojnu pomoć za Ukrajinu

Ministri vanjskih poslova EU odobrit će dodatnu vojnu pomoć za Ukrajinu

- Reklama -


Ministri vanjskih poslova zemalja članica Europske unije u ponedjeljak će se sastati u Luksemburgu, a na dnevnom redu će se naći i odobrenje za novi paket vojne pomoći za Ukrajinu.

Radi se o iznosu od 500 milijuna eura, što će povećati ukupan iznos utrošenih sredstava za vojnu pomoć Ukrajincima na 3,1 milijarde eura od veljače, kad je započela ruska invazija.

Ministri će morati formalno odobriti inicijativu koju su već podržali EU veleposlanici, za slanje vojne misije koja će uvježbavati ukrajinske vojnike.

- Reklama -

Čelnik za vanjske poslove Europske unije Josep Borell nedavno je zatražio još sredstava za dopremu oružja i ostale vojne opreme Ukrajincima.

Osim o ruskoj invaziji, ministri će raspravljati o tome kako odgovoriti na brutalno ponašanje iranskog režima prema prosvjednicima i razmatrat će moguće uvođenje dodatnih sankcija.

Razgovarat će se i o odnosu Unije s Kinom, kao uvod za raspravu koja će se voditi među čelnicima zemalja članica EU na sastanku u Bruxellesu koji je zakazan za 20. i 21. listopada.

Ministri će raspravljati i o sadašnjoj političkoj situaciji u Burkini Faso, Etiopiji i Libanonu, kao i o Unijinim diplomatskim naporima za smirenje napetosti između Armenije i Azerbajdžana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: