Wednesday, October 4, 2023
spot_img
HomeOSTALI SPORTOVIMlada nada bh. biciklizma Karla Kustura: Želim dostojanstveno predstavljati BiH

Mlada nada bh. biciklizma Karla Kustura: Želim dostojanstveno predstavljati BiH

- Reklama -


Sedamnaestogodišnja Karla Kustura trostruka je državna prvakinja i osvajačica Premijer lige u cestovnim utrkama, utrkama na hronometar i XC utrkama u ženskoj konkurenciji. Pored toga juniorska je prvakinja BiH u četiri disicipline.Travničanka je članica Biciklističkog kluba “X Factory” iz Travnika i reprezentativka BiH.

“Sretna sam i zadovoljna rezultatom u takmičarskoj 2022.godina iza nas. Odbranila sam titulu državne prvakinje u XCO u olimpijskom cross countryju. Ove godine sudjelovala sam na cestovnim utrkama tako da sam državna prvakinja u cestovnom biciklizmu i hronometru. Sudjelovala sam na UCI utrkama u Hrvatskoj i Grčkoj, što je jedno novo iskustvo za mene” kazala je Kustura za N1.

- Reklama -
N1

Mlada Travničanka najavila je i plan za narednu godinu.

“Trenutno sam 77. juniorka svijeta, drago mi je zbog pozicije na UCI reaking listi, što je još jedan pokazatelj da pripadam biciklizmu. Početkom godine odlazim na pripreme u Trebinje i veselim se tome. Završavamo izradu kalendara takmičenja za 2023. godinu, tako da utrke startaju u martu. Nadam se da ću naredne godine dostojanstveno reprezentatirati Bosnu i Hercegovinu na evropskom i svjetkom prvenstvu” zaključila je bh. biciklistkinja.

N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular