Tuesday, June 6, 2023
spot_img
HomeOSTALI SPORTOVIMladi judisti iz 60 zemalja na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Sarajevu

Mladi judisti iz 60 zemalja na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Sarajevu

- Reklama -


Judo savez Bosne i Hercegevine, nakon što je u ovoj godini uspješno organizirao dva takmičenja Evropskog kupa i jednog Evropa opena, od 24. do 28. augusta u Sarajevu će biti domaćin Svjetskog prvenstva za kadete i kadetkinje, koje će se održati u sportskom kompleksu hotela Hills.

Na prvenstvu će učestvovati 60 država sa ukupno 484 mlada judaša i judašice, 271 u muškoj i 213 u ženskoj konkurenciji.

Najbrojniji tim na SP imat će BiH, čije će boje ukupno braniti 32 kadeta i kadetkinje u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

- Reklama -

Predsjednik Judo saveza Bosne i Hercegovine i selektor nacionalnog tima Branislav Crnogorac na pres-konferenciji je kazao da su ponosni zbog uspješnih organizacija najvećih međunarodnih takmičenja, povjerenih od Evropske i Svjetske judo federacije.

“JS BiH je prepoznat kao jedan od ponajboljih tehničkih organizatora u regionu. Imamo puno povjerenje judo federacija, još od 2003. godine, kada smo prvi put organizirali EP za juniore”, kazao je Crnogorac.

U ulozi selektora, najavio je da će mladi bh. takmičari pokušati na naprave dobre plasmane u pojediničnim kategorijama, te da je prijavljen i tim za ekipna takmičenja.

Ministar kulture i sporta KS Samir Avdić kazao je Sarajevo već četvrti put organizator velikog takmičenja u judou u njegovom mandatu.

“Imamo povjerenje međunarodnih sportskih federacija. Organizacija SP-a za kadete je dokaz da smo na pravom putu. Institucionalna podrška do sada nikada nije izostala i naša saradnja je na vrhunskom nivou. Prije svega, želimo da dokažemo svijetu da možemo izvesti sve najzahtjevnije tehničke organizacije. Također, želimo da afirmišemo naše vrhunske sportiste na najbolji način. Siguran sam da ćemo u budućnosti imati još veći broj međunarodnih sportskih događaja”, kazao je Avdić.

Judo savez BiH do kraja godine u Sarajevu će organizirati još jedno veliko međunarodno takmičenje – Evropsko prvenstvo za mlađe seniore U23.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular