Sunday, December 10, 2023
spot_img
HomeLIFESTYLEMoler došao da okreči stan, prišao klaviru i usljedila je magija

Moler došao da okreči stan, prišao klaviru i usljedila je magija

- Reklama -


Diploma često ne znači ništa – tužno, ali istinito. Mnogo je kvalifikovanih ljudi u zanatskim poslovima, a mnogo nekvalifikovanih na visokim pozicijama. I onda se poslije čudimo kada vidimo da jedan moler (bez da se iko uvrijedi) svira klavir.

Jedni se oduševe, drugi se rastuže jer shvate da je to realnost u kojoj živimo i pomisle da je vjerovatno muškarac koji danas vrijedno i pošteno zarađuje za hljeb i pristojan život posvetio godine i godine da se obrazuje, ali mu prilike nisu bile naklonjene, ili pak nedovoljno plaćene, pa je sigurnije primanja morao da potraži u zanimanjima koja se danas, iz malo nejasnih razloga, plaćaju suhim zlatom, piše Blic.

Ok, nisu razlozi baš skroz nepoznati, jer bi rijetko ko danas želio da radi fizički zahtjevan posao, pa je zbog manjka radne snage cijena veća kako bi ih “namamila”.

- Reklama -

I onda uz snimak osvane opis da je jednom tviterašu on uljepšao dan, a pjesma koju je Giga, kako smo čuli u videu da se zove, odsvirao jeste “S namjerom dođoh u veliki grad”.

I možda je Giga samo neko ko je naučio da svira klavijature jer je želio da se bavi tezgarenjem ili estradom, možda je nekada išao na časove klavira i želio da bude uspješan pijanista, ne znamo, ali vidi se da je pravi virtuoz sa dirkama i da je grehota što umjesto jarca i poludisperzije ne sjedi u koncertnim dvoranama ili barem kao klavijaturista benda koji prati pjevače i nastupa po zemlji ili regionu.

I komentari su baš bili takvi. Svi su se pitali isto – “Dokle smo stigli kad nam pijanisti rade moleraj?”

Pisali su i da je pogriješio profesiju.

“Super talenat. A vjerovatno je isto tako talentovan i u poslu koji radi”.

Pljuštale su i čestitke.

“Ma, bravo momci! Kad se na poslu ima s kim i zapjevati i lijepa riječ progovoriti, ne može biti teško, ma kakav posao bio”.

Bilo je i nekih anegdota iz života tviteraša koje je ovaj snimak inspirisao da ih prepričaju široj publici.

“Ovo me je podsjetilo na prije neku godinu kad smo kolege i ja (svi nastavnici) sređivali nekoliko učionica u školi (komplet od poda do plafona) a neki majstori ugrađivali nova vrata i priča njihov nadzornik sa direktorkom, “mnogo vam elokventni ovi majstori, gdje ste ih našli?”

I bilo je i čestitanja, i srdžbe i žalbe zbog sistema, i oduševljenja, ali su se svi usaglasili da je video odličan i izrazili nadu da će i Giga jednog dana uspjeti da demonstrira svoj talenat većoj publici od one na Twitteru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular