Saturday, February 4, 2023
spot_img
HomeFUDBALMourinho nezadovoljan, ali pohvalio je igrača bh. korijena: Zapamtite Tahirovića

Mourinho nezadovoljan, ali pohvalio je igrača bh. korijena: Zapamtite Tahirovića

- Reklama -


Iza Rome je sedmica pomiješanih osećanja. Uspjela je da nekako skine skalp Ludogorecu i nastavi takmičenje u Ligi Evrope ali je za vikend poražena u gradskom derbiju od Lazia uz slabu igru i greške.

Murinho je uhvaćen u svoju klopku. Lazio je bio ciničan, iskoristio ono što je mogao i potom se odbranio. Baš onako kako su njegovi timovi igrali u vrijeme njegovih zlatnih godina…

„Očekivao sam više. Neću da pričam o pojedincima ali ne mogu reći da sam zadovoljan napretkom određenih igrača. Ne znam da li to da nazovem uopšte evolucijom ili involucijom. Problem je što ekipa ekipa poslije osvajanja Lige konferencije nikako da prihvati da u ovoj sezoni mora da ima veće ciljeve. Potreban nam je rast u mentalitetu, odgovornosti, ambicijama… Da sam ja poslije „triplete“ 2010. završio karijeru, sada bih bio sretan čovek. Ali nastavio sam. Igrači moraju da budu zahtevniji prema sebi“, kritički je poručio Portugalac.

Pohvalio je i mladog Volpata koji je odbio poziv Australije da ide na Mundijal jer vidi sebe u budućnosti kao reprezentativca Italije. A onda se osvrnuo i na igrača bh. korijena.

“Pozitivna strana naših poteškoća ove sezone je što smo promovisali nekoliko mladih igrača. Uskoro će Bove dobiti ozbiljniju šansu, a posebno bih želio da istaknem Tahirovića. Nemojte da se iznenadite kada ga budete vidjeli u startnoj postavi jer taj dečko ima ogroman kvalitet”. kazao je jedan od najboljih treneera na svijetu.

Nogometna javnost u BiH djelimično je upoznata sa kvalitetima mladog igrača koji ima BiH državljanstvo. Benjamin Tahirović igrao je za mlade selekcije Švedske, a skauti naše reprezentacije ne bi trebali previše razmišljati. Tahirović bi, ukoliko na to pristane, odmah trebao biti pozvan u A tim naše reprezentacije. Tahirović igra u veznom redu gdje je naša reprezentacija u posljednje vrijeme deficitarna. Miralem Pjanić na zalasku je karijere, hoće li Tahirović, koji svoju budućnost gradi u ekipi u kojoj je Miralem ostavio neizbrisiv trag, biti nova uzdanica Zmajeva ostaje da vidimo?

- Reklama -

 

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular