Saturday, January 28, 2023
spot_img
HomeVIJESTIMUP KS se oglasio o hapšenju Denisa Stojnića

MUP KS se oglasio o hapšenju Denisa Stojnića

- Reklama -


Nakon informacija da je sinoć u Sarajevu uhapšen poduzetnik i MMA borac Denis Stojnić, oglasio se i MUP KS.

Dana 29.10.2022.godine oko 23.00h po Naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su u ulici Zelenih Beretki, područje općine Stari grad Sarajevo, lišili slobode lice D.S. rođen 1980.g. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično “Međunarodno navođenje na prostituciju” iz člana 187. Krivičnog zakona BIH i “Primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem” iz člana 219. istog zakona“, navedeno je iz MUP-a KS.

U Sarajevu uhapšen Denis Stojnić

- Reklama -

Kako dalje navode, izvršeni su pretresi više stanova i prostorija koje koristi Stojnić.

“Na osnovu Naredbe Sudije za prethodni postupak Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi više stanova i ostalih prostorija koje koristi osumnjičeni s ciljem pronalaska dokaza i predmeta vezanih za izvršenje navedenih krivičnih djela. Lice lišeno slobode je smješteno u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim će se tokom dana nastaviti kriminalistička obrada”, kazali su.

“O preduzetim mjerama i radnjama obaviješten je postupajući tužilac Tužilaštva BiH, pod čijim nadzorom policijski službenici Uprave policije nastavljaju dalje aktivnosti s ciljem dokumentovanja predmetnih krivičnih djela”, zaključuju u saopćenju.

Podsjetimo, Stojnić je sinoć uhapšen u Sarajevu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular