Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije donijelo je rješenje da ne dozvoli šetnju učesnika “Evroprajd 2022” kao ni učesnika porodične šetnje u organizaciji “antiglobalista” u Beogradu u subotu 17. septembra 2022. godine, saopšteno je iz MUP-a.

Nakon obavljene bezbjednosne procjene utvrđeno je da postoji visok rizik da će bezbjednost učesnika obje šetnje na najavljenim trasama biti ugrožena, kao i bezbjednost drugih građana, navodi se u saopštenju.

Imajući u vidu da, prema prijavama, obje šetnje treba da se održe u neposrednoj blizini, jedna u okviru manifestacije „Evroprajd 2022“ i druga u organizaciji građana čiji su stavovi suprotni sa stavovima pripadnika LGBT populacije, a koji otvoreno izražavaju protivljenje održavanju manifestacije „Evroprajd 2022″, procenjeno je da postoji opasnost da će doći do napada i sukoba, kao i opasnost od nasilja, uništavanja imovine i drugih oblika narušavanja javnog reda u većem obimu“, kaže MUP.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je istakao da je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, pored borbe sa svim oblicima kriminala, osnovni zadatak briga o očuvanju javnog reda i mira i garantovanje bezbjednosti i imovinske sigurnosti svakog građanina.

„Upravo zbog toga Ministarstvo unutrašnjih poslova ne dozvoljava održavanje dvije šetnje – „Evroprajda“ i „antiglobalista“. U trenutnoj geopolitičkoj situaciji i tenzijama u regionu, besmisleni sukobi na ulicama Beograda otežali bi poziciju naše zemlje, ugrozili bezbjednost učesnika šetnji, ali i drugih građana“, rekao je ministar Vulin.

„Apelujem na sve da poštuju zakon i da svoje lične i političke interese stave na stranu i ne ugrožavaju ni svoju ni tuđu bezbjednost“, poručio je ministar policije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime