Wednesday, June 7, 2023
spot_img
HomeVIJESTIMustafić: Našu stranku pratim sa većom dioptrijom kritičnosti

Mustafić: Našu stranku pratim sa većom dioptrijom kritičnosti

- Reklama -


Nakon što je spektakularnim koncertom “Sarajevo ljubavi moja” sinoć otvorena nova sezona Narodnog pozorišta Sarajevo sa nama je u Danu uživo bio direktor ove institucije reditelj Dino Mustafić. Govorio je i o izbornoj kampanji, OHR-u, smjeni direktora i ostalim aktuelnim društveno-političkim temama.

Govoreći o koncertu “Sarajevo ljubavi moja”, rekao je da su time htjeli da pokažu mladim ljudima zašto se nekad svirala najbolja muzika u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Smjene direktora

Sezonu za Narodno pozorište, najavio je, će objaviti na kraju septembra.

“U novu sezonu ulazimo ambiciozno i sa novim planovima. Želimo da to bude pozorište narodu”, rekao je, dodajući:

- Reklama -

“Ideja “Kultura na ulicama” je jedan multimedijalni projekat gdje smo željeli da izvedemo umjetničku produkciju Narodnog pozorišta u Sarajevu, ne samo na Trgu, nego smo to uspjeli i sa drugim društvima, dali smo priliku mladim slikarima, umjetnicima itd… Feedback je odličan i većina je toga bila besplatna”.

Komentarišući smjene direktora koje dođu sa novom vlašću, mišljenja je da nije dobro vezati direktore i menadžere u odnosu na političku pripadnost.

“Važno je da iza njih stoji rezultat. Građanima je bitan servis i da neko dobro radi. I ako je tako, mislim da bilo koja vlast ne bi trebala mijenjati taj kadar. Možda je to utopija. Praksa je nešto drugo. Često direktori budu kolateralna šteta. I kada sam konkurisao za ovo mjesto trudio sam se da budem vrlo objektivan”, kazao je.

Očekivanja od OHR-a

Poznato je i da je Mustafić bio  u osnivačkom odboru Naše stranke. Danas kaže, nije član niti jedne.

“Ne mogu nikada reći da je to stranka kojoj ne pridajem pažnju. Pratim je sa daleko većom dioptirijom kritičnosti nego što bi to radio prema nekoj drugoj partiji, ali odavno nisam član ni jedne stranke, i to sam isticao. Ja sam na neki način civilni aktivista i za to sam da se njeguju vrijednosti koje su građanske. Narodno pozorište je za vrijeme moga mandata radilo nezavisno. Mi više ne smijemo dozvoliti da politička influensa bude takva da naše institucije devastira, a direktore derogira”, naglasio je Mustafić.

Kazao je i da se sve radi da se ovo društvo razdvoji.

“Mi očekujemo od OHR-a da njeguje evropske vrijednosti i da su to oni potezi koji bi trebali da budu integracijski”, zaključio je Mustafić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular