Monday, December 5, 2022
HomeCRNA HRONIKANa Bjelašnici povrijeđena četveročlana porodica: Karabeg za N1 ispričala detalje

Na Bjelašnici povrijeđena četveročlana porodica: Karabeg za N1 ispričala detalje

- Reklama -


Doktorica hirurgije Amela Karabeg koja se zajedno sa suprugom ljekarom Reufom Karabegom i doktoricom Lejlom Divović našla u blizini prilikom nesreće na Bjelašnici u kojoj je od udara automobila povrijeđena četveročlana porodica, opisala je za N1 detalje nemilih scena.

Karabeg, koja je pritekla upomoć, bila je sa suprugom na izletištu, te kaže kako je nakon stabilizacije ugroženih pacijenata stigla hitna medicinska pomoć koja ih je prevezla na Klinički centar.

“Žena, majka djece je bila bez svijesti par minuta sa tri velike rane na glavi iz kojih je značajno krvarilo. Odmah smo pristupili obezbjeđivanju prohodnosti dišnih puteva i zaustavljanju krvarenja. Povrijeđene su i dvije djevojčice u dobi od devet i i pet godina od kojih je starija djevojčica bila dezorijentirana sa ranom na glavi i otvorenom ranom promjera 10 cm na potkoljenici”, pojašnjava doktorica Karabeg.

- Reklama -

Dodaje da je nakon što su ih stabilizirali stigla Hitna pomoć koja ih je transportovala u KCUS.

Podsjetimo, do nesreće na planini došlo je iza podne kada je automobil udario četiri pješaka, među kojima su bila i maloljetna djeca.

Vozilo Hitne pomoći stiglo je nakon dvadeset minuta od poziva, a za to vrijeme je grupa prisutnih ljekara brzo reagovala i pomogla da povrede budu stavljene pod kontrolu prije medicinske evakuacije u kola i prevoza u bolnicu.

Pripadnici policije izvršili su uviđaj na mjestu događaja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: