Monday, December 11, 2023
spot_img
HomeVIJESTINa sjednici Skupštine KS 77 tačaka dnevnog reda, burno odmah na početku

Na sjednici Skupštine KS 77 tačaka dnevnog reda, burno odmah na početku

- Reklama -


U toku je redovna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, koja je počela nakon oko 30-ak minuta kašnjenja. Pred poslanicima čak 77 tačaka dnevnog reda, što je uz, neispravno elektronsko glasanje, isprovociralo određene skupštinske poslanike. Između ostalih i Muamera Bandića (SBiH).

“Sjedili smo pola sata neosnovano, čekali Godoa”, navodi Bandić, spočitavajući predsjedavajućem Skupštine i obiman dnevni red, koji se, kako kaže, čitao pola sata. Predsjedavajući Elvedin Okerić, kaže, ne vidi problem u broju tačaka.

Na Bandićevo negodovanje nadovezala se i DF-ova Vedrana Vujović, navodeći da je “obiman dnevni red obmana javnosti”, te jedna “loša priprema”. Stoga, Vujović postavlja pitanje, ako su se, svojevremeno, 24 tačke dnevnog reda, radile tri mjeseca, koliko će tek 77.

Dnevni red i skupštinsko rukovodstvo podržao je Irfan Čengić, iz SDP-a, navodeći da broj tačaka ne mora određivati tempo rasprave, na šta je reagovao Mahir Dević (SDA), koji je, kako kaže, iznenađen stavom Čengića, da je “nekada bio moralna vertikala”, da je zamjena teza da je ovo “produktivan rad”, te da je sve “predstava za javnost”.

- Reklama -

Da se ne pravi predstava i kino, apeluje Aljoša Čampara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular