Monday, December 5, 2022
HomeSHOWBIZNasmijani u društvu: Rijetka fotografija na kojoj su Toma i Silvana zajedno

Nasmijani u društvu: Rijetka fotografija na kojoj su Toma i Silvana zajedno

- Reklama -


Internet je dočekao da u svojoj arhivi može da zabilježi jedan baš raritet. U putanju je redak snimak popularnih pjevača narodne muzike iz 1972. godine. Posebno je to što se na njemu nalaze zajedno Toma Zdravković i Silvana Armenulić.

Na pomenutom snimku vidi se Silvana Armenulić u društvu Tome Zdravkovića i Bore Drljače na svečanom dočeku koji su im organizovali lokalni organizatori skupa. U to vrijeme, Toma i Bora su još uvijek bili pjevači čija je karijera išla uzlaznom putanjom. Silvana je bila na vrhuncu slave, piše Blic.

Pjevačka družina je domaćinski dočekana o čemu svjedoči zanimljiva fotografija na kojoj jedu pečeno pilence. Bio je to događaj koji prepričavaju generacije. Mještani Braničeva su ugostili zvijezde narodne muzike jednog hladnog februarskog dana početkom sedamdesetih. Selo su posjetili Silvana Armenulić, Toma Zdravković, Bora Drljača i drugi izvođači u okviru manifestacije “Karavan Večernjih novosti”.

- Reklama -

Pored radoznalih mještana goste su dočekali vitezovi “Ljubičevskih konjičkih igara”. Istog dana je održan koncert narodne muzike u Domu kulture.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: