Monday, December 5, 2022
HomeVIJESTINATO-ov bombarder letio iznad BiH, jasna poruka Alijanse

NATO-ov bombarder letio iznad BiH, jasna poruka Alijanse

- Reklama -


Dva američka vojna zrakoplova nadletjet će u ponedjeljak Dubrovnik, u okviru kampanje nad zračnim prostorom  nekoliko zemalja jugoistočne Europe kojom se želi istaknuti “predanost” koju Sjedinjene Države, zajedno s članicama NATO-a pružaju iz pozadine ratu u Ukrajini, objavilo je američko zapovjedništvo.

U priopćenju vojske stoji da će u ponedjeljak poslijepodne američki bombarderi B-52 Stratofortress preletjeti u niskom letu neke gradove jugoistočne Europe.

Zrakoplovi će oko 14:35 nadletjeti glavni gradi Sjeverne Makedonije, Skoplje te potom Skenderbegov trg u središtu glavnoga grada Albanije, Tirane. Nakon toga će letjeti iznad crnogorske obale te će  oko 15:10 po mjesnome vremenu nadletjeti zračni prostor iznad Dubrovnika.

Izvor : Screenshot
- Reklama -

Međutim kako prikazuje stranica specijalizovana za praćenje letova zrakoplova Flightradar24, bombarder B-52 Stratofortress već je preletio Bosnu i Hercegovinu, a let je završio u Mađarskoj.

“Svrha svakog preleta je iskazati predanost i jamstvo sigurnosti Sjedinjenih Država svojim NATO saveznicima i partnerima koji se nalaze u jugoistočnoj Europi”, dok rat u Ukrajini ulazi u sedmi mjesec s malo nade za skoro postizanje mira.

NATO smatra da je ruska invazija na Ukrajinu krajem veljače rezultirala proširenjem i skorim pristupanjem Švedske i Finske savezu. Dvije su se europske države tako odrekle svoje tradicionalne neutralnosti.

Njihovu kandidaturu za proces pristupa NATO-u već su ratificirale Sjedinjene Države i više od polovice od 30 članica NATO-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: