Thursday, February 9, 2023
spot_img
HomeCRNA HRONIKANema povrijeđenih u sudaru voza i automobila kod Banjaluke

Nema povrijeđenih u sudaru voza i automobila kod Banjaluke

- Reklama -


U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros na pružnom prelazu Radinjača kod Banjaluke, a u kojoj se voz sudario sa putničkim automobilom nema povrijeđenih. Ovo je za N1 saopšteno iz Željeznica Republike Srpske.

Do sudara je došlo u 07:45, naveli su iz Željeznica, a putnički voz kretao se iz pravca Banjaluke prema Novom Gradu.

“Mašinovođa je uvidjevši vozilo na putnom prelazu postupio po propisima, davao zvučne signale upozorenja i pristupio kočenju, ali se udes nažalost nije mogao izbjeći”, saopštili su iz ŽRS navodeći kako su na lice mjesta, po prijavi vanrednog događaja, odmah izašle nadležne službe Hitne pomoći i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske kao i Кomisija za vanredne događaje Željeznica Republike Srpske.

Sudar voza i automobila kod Banjaluke

- Reklama -

 

Putni prelaz na kojem se dogodila nesreća osiguran je saobraćajnim znacima i trouglom preglednosti, ali ne i rampom.

Uviđaj je završen, a željeznički saobraćaj je uspostavljen u 09:15.

U odgovoru za N1 Željeznice Republike Srpske ponovo su apelovale na sve učesnike u saobraćaju, da vožnju prilagode uslovima puta i vremena, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza poštujući saobraćajnu signalizaciju, jer će se samo na taj način izbjeći i smanjiti nezgode i udesi, koji mogu imati tragične posljedice.

“Preventivne aktivnosti u okviru kampanje „Oprezni paze na pružne prelaze“ su u toku sa ciljem povećanja nivoa bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj sa akcentom na putne prelaze”, kažu u ŽRS navodeći da se preventivnim aktivnostima želi uticati na promjenu stavova i buđenja svijesti i lične odgovornosti, kod svih učesnika u saobraćaju, prilikom kretanja putem koji prelazi preko i pored željezničke pruge.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular