Wednesday, October 4, 2023
spot_img
HomeLIFESTYLENesvakidašnji slučaj u Gradišci: Mlada poslala brata da umjesto nje kaže DA

Nesvakidašnji slučaj u Gradišci: Mlada poslala brata da umjesto nje kaže DA

- Reklama -


U Gradišci se prvi put u historiji ove zajednice desilo da je sklapanju braka umjesto mlade prisustvovao njen brat kao punomoćnik, rekla je načelnik gradskog Odjeljenja za opštu upravu Božana Gluvić.

Prema njenim riječima, slučaj se desio prilikom sklapanja braka u 2021. godini jer je, kako piše Srna, mladenka u tom vremenu pandemije virusa korona bila spriječena da dođe iz inostranstva.

U prošloj godini u Gradišci su zaključena 262 braka – prosječna starost najmlađih supružnika je od 18 do 20, a najstarijih od 65 do 68 godina.

- Reklama -

Gluvić ističe da je sada sve češće da nevjeste svom prezimenu dodaju prezime ženika, te da nije bilo većih specifičnosti prilikom sklapanja brakova.

Inače, u matičnu knjigu rođenih u Gradišci u 2022. godini upisane su 304 bebe, ali ovaj grad i dalje bilježi negativan prirodni priraštaj, budući da je u matičnu knjigu umrlih upisano 591 lice.

Gluvić je rekla da je u prošloj godini rođeno pet parova blizanaca, a kada je riječ o novorođenčadima – rođena su 164 dječaka i 140 djevojčica.

Imena za koja su se roditelji najčešće odlučivali jesu Mia, Dunja i Sara za djevojčice, a za dječake Nemanja, Lazar i Miloš.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular