Friday, December 9, 2022
HomeFUDBALNeymaru prijeti pet godina zatvora

Neymaru prijeti pet godina zatvora

- Reklama -


Brazilskoj zvijezdi Neymaru prijeti pet godina zatvora zbog optužbi za prijevaru i korupciju prilikom njegovog transfera iz Santosa u Barcelonu 2013. godine.

Brazilskom napadaču sljedeće će se sedmice suditi zbog optužbi za prijevaru i korupciju prilikom njegova transfera iz Santosa u Barcelonu 2013. godine.

Uz Neymara, optuženici na suđenju, koje počinje u ponedjeljak u Barceloni, su njegovi roditelji, dva kluba, bivši predsjednici Barce Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell te bivši predsjednik Santosa Odilio Rodrigues.

- Reklama -

Slučaj proizlazi iz tužbe brazilske tvrtke DIS koja je posjedovala 40% prava na Neymara dok je bio u Santosu. Tvrdi se da je igračeva prodaja Barceloni bila znatno ispod njegove stvarne tržišne vrijednosti.

“Neymarova prava nisu prodana najboljem ponuditelju. Bilo je klubova koji su ponudili do 60 miliona eura,” rekao je DIS-ov odvjetnik Paulo Nasser na tiskovnoj konferenciji u četvrtak u Barceloni.

Barcelona je objavila kako je transfer iznosio 57.1 milion eura, od čega je 40 miliona plaćeno Neymarovoj porodici. DIS-u je pripalo 40 posto udjela od preostalih 17.1 milion koliko je plaćeno Santosu.

DIS za sve njih traži zatvorske kazne do šest godina zatvora i novčane kazne do 195 milona eura. Za brazilskog majsora traži se petogodišnja zatvorska kazna.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: